5 Läs mer >>
Hej igen alla dar hemma! hoppas att ni har det bra och har massa sno att leka i ;)
 
For oss borjar den forsta manaden ta slut och da ocksa var vistelse i Thailand. (fast vi ska ju hit igen minst 1 gang till) Nu sitter vi i Bangkok pa varsta spelhaket, haha, och internet kostar en tredjedel av vad det kostat forut, ca 2 kr per timme ;P I var del av Bangkok ar allt lugnt, eller ja sa lugnt som det normalt ar i Bangkok, sa ingen fara med oss! Om ca 2 timmar ska vi till flygplatsen for att ikvall flyga till Kambodja. Dock angrar vi lite att vi kopt den har flygbiljetten.. men eftersom man skulle ha en utresebiljett att visu upp for att fa flyga in i thailand (men som vi aldrig behovde visa..) sa var vi ju som tvugna. Annars hade vi kunnat aka dirket fran Koh chang till Siem reap for ungefar samma pris som att aka hit. Menmen, tydligen ska det vara ganska krangligt att aka over gransen och det ar ju kul att fa se lite av bangkok, aven om vi hoppas att det lugnar ner sej sa att vi kan vara har lite langre da vi kommer tillbaka. Vi kom igarkvall och har inte hunnit gjort sa mycket, men besokt ett stort kopcenter (typ strompilen), alltid kul att se hur sant ser ut i andra lander! Tex har de kott bara liggandes framme sa man far ga och plocka och skara de delar man vill ha, typ som man plockar frukt xD  Sen kakade vi nudelsoppa pa ett litet gatukok for 7kr styck :) namnam! Mat ar verkligen det viktigaste har, finns stand overallt! far se vad vi hittar for spannande till lunch!
 
De sista dagarna pa Koh chang flot fort forbi, nu borjar dagarna verkligen ga fort! Vi flyttade till ett nytt stalle, in i en enkel men valdigt mysig bungalow vid stranden. Kanske inte ett stalle dar den krasnaste kan bo, men for oss var det perfekt. Sahar i efterhand skulle vi nog flyttat dit tidigare! Den bestod av en sang med myggnat eftersom varken golv eller vaggar var sarskilt tata :) men detta gjorde att man blev mindre biten har an pa det andra stallet dar det anda kunder komma in en mygga eller tva.. Toaletten var delvis utan tak, men vad gjorde det! haha, vi hade tillochmed ett husdjur, sote Hubert! dock sag vi honom bara en gang (han var lite blyg) men vi horde honom pa natterna! Gecko-gecko! Famms ocksa en mysig resturang precis vis stranden mede skon musik, sittkuddar och billiga lunchratter :) Stallet hette Siam cottage och vi rekomenderar det verkligen! betalade 450 bath per natt for fan, ac kostade runt 800 bath. 
 
Under de sista dagarna hyrde vi moppe en dag till och akte da till klong plu waterfall. Jattefint och harligt med ett riktigt svalkande dopp i sotvatten. En dag akte vi och dok. Forsta dyket var ett vrakdyk vid HTMS Chang, som ar det storsta vraket i Thailand, ca 100 m. Det blev sank for drygt ett ar sedan i syfte att bli ett dykstalle. Det var riktigt haftigt! Vi hade hyrt en kamera over dagen for att kunna fa lite bilder under dyken, men tyvarr slutade den fungera efter andra bilden.. :( vilket var valdigt synd! Vi gjorde tva dyk under dagen och snorklade pa ett stalle. Har var det verkligen jattefin och mycket mer liv an pa similan. Vi kanske inte sag lika manga coola och speciella grejer men mycket mer stim av fiskar och mycket mer levande koraller. Sa det var verkligen vackert! Kan bero pa att vi inte dok lika djupt har som pa similan, men kan ocksa vara mer liv har eftersom de inte ar lika exploaterat an. Och pa det andra dyket sag vi faktiskt en skoldpadda! Hon (helt saker pa att det var en hon!!) lag i ett skrymsle mellan nagra stenar sa man sag inte hela kroppen, men istallet kom man valdigt nara. Ah sa fin hon var!!! :) :) Annars sag vi nagra muranor och great baracudas. Sa verkligen en vard dag! Var superklart vatten, blaste verkligen ingenting, sa hade lite mer tur an da vi snorklade :) Vrakdyket var ocksa ett adventuredive, vilket betyder att vi nu har 3 st sanna! bara 2 kvar for att fa advanced :) resten av dagarna njot vi pa stranden, at god mat och tog en underbar massage. Ja vi har det helt ok! 
 
Sammanfattningsvis har Thailand varit jattebra! vi ar verkligen nojda! Men de finns saklart mer att se och gora! Koh chang ar ett stalle vi garna aker tillbaka till och da ska vi nog se till att besoka oarna omkring, nagot som nu foll bort pga lite felplanering.. Att leva har ar billigt och bra, totalt har vi gjort av med runt 14 000 tilsammas, inraknat 11 dyk, aktiviteter och resor genom hela landet. Da har vi inte snalat jattemycket, men inte lyxat till det jamt heller. Var frukost bestar av brod och yoghurt och om vi har tur en banan och notter (bananmacka ar en klar favorit for nike!) Sa det duger gott :) Istallet har vi lyxat till det med de oemotstanderliga fruitshakesen.. haha :)
 
Men nu ar det dags for oss att dra vidare, imorgon blir det Ankor wat pa schemat, tjoho!
 
 
 
Siam cottage :)
 
 
 
 
Hubert! visst ar han sot?
 
Skal!
 
 
Vi lyckades ocksa bryta oss in i en kokosnot vi hittade pa stranden, efter nan timmes slit.. (tur man gott pa DSG)
 
vattenfallet Klong plu
 
 
 
 
 
Varldens storsta Nemo - var dykbat :)
 
Var enda bild.. har har vi iaf radarmasten pa vraket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nudelsoppa i Bangkok!
 
Massor av kramar!

Koh chang del 2 och e...

4 Läs mer >>
Hello!
 
sorry att vi inte skrivit pa ett tag, men man har lixom inte sa mycket lust att ga och satta sej pa ett internetcafe, nar man kan gora annat roligt! Men nu var det dags, maste boka lite hotell m.m. Vi har iaf spenderat drygt en vecka pa underbara koh chang, thailands nast storsta o, som fortfarande ar ganska oexploaterad, eller ja, det ar inte som phuket, med turistigt det ar det ju. Men valdigt lugn stamning och manga strander. sa det finns verkligen gott om plats :) Men det byggs mer overallt och turismen okar hela tiden, sa skyndaskynda hit!
 
Resan hit gick forvanansvart bra, bussen var rymlig, och lyxig (?), trots att vi akte med den nast samsta standarden. Massage i ryggstodet! haha. Och direkt man gick pa fick man en festis, muffins och vatten. fick ocksa var sin filt :) sa gick helt ok att aka de 12 timmarna till bangkok! Pa kvallen stannade vi vid ett STORT matcenter, som tydligen var till for langfardsbussar. Man fick ga till olika rum, beroende pa vilken standard man akte med. Dar fick man satta sig runt ett runt bord med en snurrande platta i mitten med olika thailandska matratter! Kul upplevelse :) 
 
Pa koh chang har vi verkligen haft tid till att bara vara, ligga och dega pa stranden och dricka fruitshakes ar typ det vi gjort :) men vi har ocksa utforskat on litegrann med en moped som vi hyrde tva dagar. Akte pa strandjakt och besokte nastan alla strander langs vastkusten. Verkligen jattemysigt! Men heeelt galet branta backar!!! Norge ar ingenting.. haha :) (och ja, oskar ar den som har kort, med tanke pa en viss tidigare handelse, haha. men nike har iaf ovningskort, vilket gick bara fint!) Vi besokte ocksa byn langst ner pa on, bang bao, som till storsta del ligger ute pa en lang pir. Valdigt mysigt! 
 
En dag akte vi pa snorkeltrip, tyvarr blaste det sjukt mycket och vi fros mest.. (ja tydligen kan man frysa i thailand, hehe) men det var kul! Helt ok snorkling och fina oar. 
 
Idag hyrde vi en kajak och paddlade runt till nagra sma oar utanfor varan strand. jatteharligt att vara ute pa vattnet! Vi besokte 2 oar, den forsta var verkligen jattefin, med en haftig grotta och sten (slash) sand strand. Den andra on var lite storre och hade en fin sandstrand.
 
Och vi har fortfarande nastan 1 vecka kvar! innan turen gar vidare till Kambodja. 
hade bast :) kramar!!
 
 
 
 
 
forsta doppet!
 
 
 
Eldshow pa stranden
 
hej!
 
 
yeah!
 
 
 
 
 
 
kanske favoritstranden?
 
 
namnam
 
NAM!
 
 
 
Bang bao pier
 
Utkiksplats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koh chang

7 Läs mer >>
tjoho!
 
Efter nagra lata dagar i khao lak - vi gjorde inget annat an att svettas pa stranden, bada och fundera pa vart vi skulle ata nasta gang + at massa god mat :) firade ocksa oskar som fyllde 25 ar med en lyxig trerattersmiddag for hela 120 sek, haha, namnam :) 
 
Sa var det dags att aka ut till Similan islands, en av varldens 10 basta dykplatser. Det har var en tur vi redan bokat innan vi akte fran sverige, en tredagars dyktur med Seadragon Divecenter, som vi blivit tipsade om av Nikes dykinstruktor. Vi akte ivag tidigt pa morgonen, kl 7, och efter ca 3 -4 timmars batfard var vi ute vid Koh Bon, en o norr om similan, dar vi gjorde de tva forsta dyken. Det forsta dyket var ett djupdyk, som vi var tvugna att gora for att fa dyka ute pa similan, vi fick plugga lite innan och dok sen ner till 30 m. Gick bara bra, inte sa farligt som man kan tro :) nastan alla dyk vi gjorde gick vi sa djupt. Det var jattefint och mycket lattare an i Norge, haha. Efter det forsatte vi till similan, dar vi gjorde ett nattdyk! Vilket inte heller var lika laskigt som vi trodde, sag stora krabbor och viftade fram mareld med handerna, jattehaftigt!
 
Sen forsatte det med 2 dagar till, 4 + 2 dyk innan det bar av hemmat. Vi fick se massor av fisk och koraller i olika farger, former och storlekar. Vi sag sting rays, muranor, lionfish, great barracuda, tuna, banded seansake (giftigaste ormen i varlden.. men valdigt "snall"), nakensniglar, flundror, scorpionfish, coola minirakor, nemos, en reef shark och en skoldpadda!! men det coolaste var en vakst som tog en promenad, sag verkligern heeelt sjukt ut, som pa ffilm (typ som en ent) det fick en att verkligen forsta att koraller delvis ar djur :D sa vi var valdigt nojda! tyvarr var det mycket doda koraller pa vissa stallen, nike minns det som mer levande da hon var dar, sa det ar lite trakigt. Beror sakert pa att det ar sa oerhort turistat.. Det var ganska tufft ocksa - att dyka 4 dyk pa en dag! plus att man ocksa besokte strander och oar, tur att vi fick helt underbart god mat!! mmmm :) 
 
Det var en sjukt harlig tur helt enkelt, och inte sa dyr egentligen. Bara att vara ombord pa en bat och aka runt bland massa fina oar, ar ju helt underbart! trots det var det skont att komma hem. (hem som i ett hotellrum vi aldrig bott i haha) Men nu har vi checkat ut igen och ska satta oss pa en buss upp mot bangkok i eftermiddag, kommer fram 4 imorgon bitti och ska da fortsatta mot koh chang. Far hoppas att det gar bra!
 
 
 
 
 
 
Supertaggad.. haha
 
 
 
 
 
sa har sov vi :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
MS Nanguan
 
 
 
lite bilder fran da vi snorklade, kunde ju inte ta da vi dok :P
 
 
 
 

Similan islands

6 Läs mer >>
Hej igen!
 
Nu har vi tagit oss vidare till khao lak fran Ao Nang, efter en slingrig och krokig illamaende-vag (en kille spydde) och 2 timmars forsening pga ett punkterat dack. Har har vi hunnit ta en svang ner pa stranden och installerat oss pa vart nya hotell, som ar valdigt mycket fraschare an det forra.. men billigare! :) dock verkar allt annat vara aningen dyrare..
 
Vi hade det jattebra i Ao nang, trots var skabbiga bungalow - var hyresvard och hans familj var helt underbara, de skjutsade oss fram och tillbaka till stranden (som lag ca 5 min med bil bort) och tog verkligen hand om oss och alla andra. Tva tjejer som blev utan boende skjutsade han runt hela stan i jakt pa nytt boende. Sa vi var nojda, och betalar man lite mer sa far man nog det battre :) utan deras gastvanlighet hade The sun bungalow kanske fatt (iaf varat rum, som var valdigt billigt!!) 1 av 5, nu hamnar det nog pa en 3a. :)
 
Under vara tre dagar besokte vi den lokala stranden, som var helt ok att sola och bada pa, men grumligt vatten. Vi akte ut till Railay beach, dar det var mkt finare men mkt folk! sjukt haftga stenformationer !! och manga som klattrade, kunde sta och titta pa dom hur lange som helst, (sjukt sugen, men sag liiite for avancerat ut :p) tyvarr valdigt dott i havet, sag inte en enda fisk :( Den sista dagen akte vi ut till Koh Poda, som nog var det basta, en sjukt fin o, med kritvit sand, turkost klart hav med en del fisk :) och innat - djungel och hoga berg! riktig paradiso, men tyvarr forstordes kanslan lite av att det var massvis med folk, batar och framforallt skrap.. 
 
Staden var valdigt turistig, men anda ganska lugn, inte sa mycket skrikande forsaljare, och letade man kunde man hitta mindre, mer genuina stallen att kaka pa - billigare och godare :)
 
Nu blir vi har  i Khao lak tom den 12 da vi aker till similan islands for att dyka!!!! hade bast sa lange :)
 
 

Ao Nang - Khao Lak

4 Läs mer >>
Hej!
 
Nu 'ar vi tillslut framme i thailand! Efter 9 timmar nattbuss till stockholm, nagra trevliga dagar dar med Bea och Emil och ett firat nyar, Sen flyg runt halva jorden, lite mer buss och sa var vi framme! allt har flytit pa bra, inga forseningar, vaskan kom fram!! sa vi ar glada :) nu ska vi forsoka ta oss vidare fran phuket till ao nang, dar vi antligen ska fa doppa oss i det bla, sjuuukt varmt! kram!
 

gott nytt ar!
 
 
 
tack for att vi fick bo hos er <3

Umea - Stockholm - Lo...