Koh chang del 2 och en natt i Bangkok

Hej igen alla dar hemma! hoppas att ni har det bra och har massa sno att leka i ;)
 
For oss borjar den forsta manaden ta slut och da ocksa var vistelse i Thailand. (fast vi ska ju hit igen minst 1 gang till) Nu sitter vi i Bangkok pa varsta spelhaket, haha, och internet kostar en tredjedel av vad det kostat forut, ca 2 kr per timme ;P I var del av Bangkok ar allt lugnt, eller ja sa lugnt som det normalt ar i Bangkok, sa ingen fara med oss! Om ca 2 timmar ska vi till flygplatsen for att ikvall flyga till Kambodja. Dock angrar vi lite att vi kopt den har flygbiljetten.. men eftersom man skulle ha en utresebiljett att visu upp for att fa flyga in i thailand (men som vi aldrig behovde visa..) sa var vi ju som tvugna. Annars hade vi kunnat aka dirket fran Koh chang till Siem reap for ungefar samma pris som att aka hit. Menmen, tydligen ska det vara ganska krangligt att aka over gransen och det ar ju kul att fa se lite av bangkok, aven om vi hoppas att det lugnar ner sej sa att vi kan vara har lite langre da vi kommer tillbaka. Vi kom igarkvall och har inte hunnit gjort sa mycket, men besokt ett stort kopcenter (typ strompilen), alltid kul att se hur sant ser ut i andra lander! Tex har de kott bara liggandes framme sa man far ga och plocka och skara de delar man vill ha, typ som man plockar frukt xD  Sen kakade vi nudelsoppa pa ett litet gatukok for 7kr styck :) namnam! Mat ar verkligen det viktigaste har, finns stand overallt! far se vad vi hittar for spannande till lunch!
 
De sista dagarna pa Koh chang flot fort forbi, nu borjar dagarna verkligen ga fort! Vi flyttade till ett nytt stalle, in i en enkel men valdigt mysig bungalow vid stranden. Kanske inte ett stalle dar den krasnaste kan bo, men for oss var det perfekt. Sahar i efterhand skulle vi nog flyttat dit tidigare! Den bestod av en sang med myggnat eftersom varken golv eller vaggar var sarskilt tata :) men detta gjorde att man blev mindre biten har an pa det andra stallet dar det anda kunder komma in en mygga eller tva.. Toaletten var delvis utan tak, men vad gjorde det! haha, vi hade tillochmed ett husdjur, sote Hubert! dock sag vi honom bara en gang (han var lite blyg) men vi horde honom pa natterna! Gecko-gecko! Famms ocksa en mysig resturang precis vis stranden mede skon musik, sittkuddar och billiga lunchratter :) Stallet hette Siam cottage och vi rekomenderar det verkligen! betalade 450 bath per natt for fan, ac kostade runt 800 bath. 
 
Under de sista dagarna hyrde vi moppe en dag till och akte da till klong plu waterfall. Jattefint och harligt med ett riktigt svalkande dopp i sotvatten. En dag akte vi och dok. Forsta dyket var ett vrakdyk vid HTMS Chang, som ar det storsta vraket i Thailand, ca 100 m. Det blev sank for drygt ett ar sedan i syfte att bli ett dykstalle. Det var riktigt haftigt! Vi hade hyrt en kamera over dagen for att kunna fa lite bilder under dyken, men tyvarr slutade den fungera efter andra bilden.. :( vilket var valdigt synd! Vi gjorde tva dyk under dagen och snorklade pa ett stalle. Har var det verkligen jattefin och mycket mer liv an pa similan. Vi kanske inte sag lika manga coola och speciella grejer men mycket mer stim av fiskar och mycket mer levande koraller. Sa det var verkligen vackert! Kan bero pa att vi inte dok lika djupt har som pa similan, men kan ocksa vara mer liv har eftersom de inte ar lika exploaterat an. Och pa det andra dyket sag vi faktiskt en skoldpadda! Hon (helt saker pa att det var en hon!!) lag i ett skrymsle mellan nagra stenar sa man sag inte hela kroppen, men istallet kom man valdigt nara. Ah sa fin hon var!!! :) :) Annars sag vi nagra muranor och great baracudas. Sa verkligen en vard dag! Var superklart vatten, blaste verkligen ingenting, sa hade lite mer tur an da vi snorklade :) Vrakdyket var ocksa ett adventuredive, vilket betyder att vi nu har 3 st sanna! bara 2 kvar for att fa advanced :) resten av dagarna njot vi pa stranden, at god mat och tog en underbar massage. Ja vi har det helt ok! 
 
Sammanfattningsvis har Thailand varit jattebra! vi ar verkligen nojda! Men de finns saklart mer att se och gora! Koh chang ar ett stalle vi garna aker tillbaka till och da ska vi nog se till att besoka oarna omkring, nagot som nu foll bort pga lite felplanering.. Att leva har ar billigt och bra, totalt har vi gjort av med runt 14 000 tilsammas, inraknat 11 dyk, aktiviteter och resor genom hela landet. Da har vi inte snalat jattemycket, men inte lyxat till det jamt heller. Var frukost bestar av brod och yoghurt och om vi har tur en banan och notter (bananmacka ar en klar favorit for nike!) Sa det duger gott :) Istallet har vi lyxat till det med de oemotstanderliga fruitshakesen.. haha :)
 
Men nu ar det dags for oss att dra vidare, imorgon blir det Ankor wat pa schemat, tjoho!
 
 
 
Siam cottage :)
 
 
 
 
Hubert! visst ar han sot?
 
Skal!
 
 
Vi lyckades ocksa bryta oss in i en kokosnot vi hittade pa stranden, efter nan timmes slit.. (tur man gott pa DSG)
 
vattenfallet Klong plu
 
 
 
 
 
Varldens storsta Nemo - var dykbat :)
 
Var enda bild.. har har vi iaf radarmasten pa vraket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nudelsoppa i Bangkok!
 
Massor av kramar!

Kommentarer:

1 Johanna:

skriven

Härligt att se hur härligt ni har det! Längtar redan efter fler härliga kommentarer och bilder :-) Ha det gött i Kambodja <3

2 Carina:

skriven

Gillar!! Ni verkar ha det så härligt! :-)

3 Eva:

skriven

Så fint och härligt ! Och så spännande med anchor vat ! Kramar

4 Julia :

skriven

Alltså att dyka bland vrak är min värsta mardröm, och ni gör det av frivilligt??

Svar: haha, det ar inte sa farligt! och vi var ju bara utanfor ;) haha
nikeoskar

5 Bea:

skriven

Åh! Var tvungen att läsa inlägget igen! Vad ni lever i en värld så långt från våran! (Både geografiskt och socialt.. :P ) har ni träffat några spännande människor ni pratat med? DU ANVÄNDE VÄL INTE KNIV NÄR DU ÖPPNADE KOKOSNÖTEN NIKE?!?! Puss <3

Svar: saklart jag inte gjorde bea ;) kanske ett visst lite vassare material, men en kniv.. njaee.. haha :) jo det har vi, sarskilt har i vietnam ar det en del ungdomar som kommer fram och pratar med oss :)
nikeoskar

Kommentera här: