2 Läs mer >>
Hej!  När jag skriver detta sitter jag på tåget tillbaka till sydney. Å vad jag älskar att åka tåg! Landskapet utanför fönstret är helt magiskt - det jag beskrev som rätt grått då jag kom är nu grönt, tack vare det regn som kommit. Jag kommer sakna dessa vyer! och ridturerna mitt i dem - de var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse! att rida över australiens slätter.. :)  
 
Jag kommer sakna barnen också, det var jobbigt att säga hejdå till dem. De var ledsna de också.. Men Sibby ska komma och hälsa på mej i sverige då hon är lika gammal som jag är nufår (om 17 år alltså..) - för på vintern i sverige får man sitta inne och se på film och på sommaren får man parta hela natten! <3  Men ärligt talat tycker jag att det är ganska skönt att åka vidare, 3 veckor var nog att vara så isolerad. Jag hade inga lediga dagar heller - säkert för att det inte fanns nånstans för mej att ta vägen då.. jobbet var ju inte jobbigt, jag gjorde nog oftast inte med än 3- 4 timmar per dag, så det gjorde inget att inte vara ledig från det -men det är ju alltid skönt att få komma iväg lite. Jag tror jag börjar bli lite sugen på att bara få resa också. Men trots allt är jag sjukt glad att jag fick komma dit och uppleva livet på en australiensk farm. Jag jobbade ju främst i huset - lite väl mycket städa! haha, men fick hänga med ut på farmen ibland. Charlie körde mej i sin lilla bil och visade hur man vallar får och tog mej också med för att visa när de brände flera fält för att senare börja så raps. Det bästa han vet är att hjälpa sin pappa på farmen, och det är häftigt att se hur seriös och ansvarsfull han blir där ute, till skillnad från hur han är annars, haha. Jag fick också se på då Jim och Charlie vaccinerade fåren, och på när några kom och klippte dem. Då det var dags att så i fälten de bränt fick jag åka med och plantera raps! Så det har verkligen varit intressant! Men jag har också insett att farmande är rätt brutalt - har man 5000 får så gör det inget att vissa inte överlever.. Det låg döda får och kor lite här och var, och de var inte så försiktiga då de hanterade fåren.. Men samtidigt tror jag djuren här har det bättre än många andra i den branchen, de har sjukt stora ytor att röra sej på, och förutom då nått ska göras så får de bara gå och äta gräs och vara djur. (inte för att jag nu försvarar djurindustri, men tror att det finns mkt värre ställen..) Det är inte en ekologisk farm heller, innan de sådde så körde en snubbe runt och sprutade marken med gift.. huvva!
 
 En kväll lagade jag köttbullar till hela familjen! Var lite svettigt men fick betyg godkänt - för alla åt! haha. Men barnen tyckte inte om brunsåsen..   Haha.
 
Har också fått se kängurus nu! Först den jag skrev om sist, sen en till en annan ridtur och så en till då jag åkte bil. och sen såg jag typ 25 st på samma gång då vi körde hem från en polo-tävling. Så nu behöver jag inte räkna dem längre ;) Under den här tågresan har jag sett hur många som helst! :D glaad!  
 
Men nu får bilderna berätta resten om de senaste 2 veckorna.  
 
Och nu är jag alltså påväg uppåt igen. Ska bli skönt att komma tillbaka till lite värme - har varit riktigt kallt här vissa dar - var nog ungefär samma temperatur här som hemma! som tur var köpte jag en tjocktröja innan jag lämnade sydney :) Jag ska vara några dagar i sydney och försöka boka lite turer osv och sen åker jag upp till Brisbane och på söndag blir det ut på landet igen, till en ny farm! 
 
kramar i massor!
 
 
fina landskap!
 
Som sträcker sej i all evighet!
 
Glad tjej
 
 
Här har vi Sibbys ponny Holly, Snowy som jag ridit mest och Charlies Buster :)
 
Buster igen :)
 
Typ gosigaste katten nånsin - Puss
 
Charlie på sin älskade motorcykel ;)
 
och i sin älskade lilla bilgrej
 
Här bränner de fält
 
 
fin kväll
 
 
 
 
 
 
Glada barn som fått tända en brasa!
 
Den här feta traktorn fick jag åka i och så raps!
 
 
 
 
 
 
 
Sibby på Holly som är helt förälskad i Phoebes nya polle Bravo <3
 
Jules och Charlie var också med! :)
 
Här rider jag Buster och "vallar" lite får (egentligen rider jag bara förbi dem, men kan ju låtsas ;)
 
En annan intressant sak jag fick uppleva var the ANSAC-day, en dag då hela Australien uppmärksammar och minns de soldater som offrat sina liv i framförallt första världskriget, men också i krig som de deltagit i sen dess. Just i år var det exakt 100 år sedan ett visst slag ägde rum - som Australien förlorade. Vi gick i en parad och lyssnade sen på tal och psalmer.
 
En dag samlade jag ihop alla grenar i hästarnas hage - farligtfarligt! Här hittade jag en Redback, en av de giftigaste spindlarna i Australien.
 
Sen fick barnen tända eld på alla vedhögar - blev som en tidig valborg för mej! :)
 
Se så mycket grönare!
 
 
 
 
Snowy får beta lite på vår sista ridtur :)
 
 
 

Beggan Beggan

3 Läs mer >>
Hej!  
Blir lite länge mellan gångerna, har inte lika samma tillgänglighet till internet som förut. Så har massor av bilder!!  
 
Okej, sen senast:  Efter några lugna dagar i Sydney, med tur till Operan, mysiga marknader,påskäggkläckning, bio i en mkt gammal och pampig biosal och en tur på en partybuss, så kände jag att jag fått nog av storstaden. Jag och Emma, Johanna och Malin tog tåget till Blue Mountains, och staden (byn?) Katoomba. Jag, Emma och Johanna stannade 2 nätter men för Malin var det dags att åka hem till Sverige dagen därpå så hon var med på en dagstur. Hit åker man för naturen, och det var helt klart värt det. Riktigt, riktigt vackert! och mäktigt. Berg och gröna dalar som täcks av ett blått dis -därav namnet. Men får låta bilderna ta hand om ytterligard beskrivningar! Det finns lätta turer att gå och det var det vi gjorde. Och det vi såg från dem, mer behövde man knappt se kändes det som!  
 
På långfredagen var det dags för mej att åka till min nya host-familj. Lite nervös hittade jag rätt buss från Sydney central och lyckades hoppa av bara en hållplats försent, haha. Jag mötte upp med dem i deras semesterhus vi Whalebeach, ca 1,5 h norr om Sydney. Familjen består av Jules, Jim och deras 3 galna men väldigt snälla barn- Sibby 6 år, Charlie 7 år och Phoebe 9 år. Whalebeach ligger nästan längst ute på en lååång udde och det var riktigt fint där! Jag fick göra lite lätta hushållsgrejer men också bada och åka på utflykt. Här, iaf i den här familjen, firas inte påsk med nån särskild mat som hemma, utan allt handlade om påskharen och chokladen han skulle komma med på Påskdagen :)  
 
På annandag påsk åkte vi till deras riktiga hem som ligger mitt ute i igenstans -typ. Ca 3 timmar från Sydney och i närheten av byn Harden ligger deras farm Beggan Beggan. De har en riktigt stor farm, större än jag trodde! och de äger den tillsammans med Jims familj. De har kor, får och odlingar. De har 4 söta ponnys varav jag fått rida den största - Snowy. En supermysig men något envis liten dam som troligtvis härstammar från australiens vildhästar, brumbies. Det är väldigt vackert här, fast på ett annorlunda sätt. Ganska färglöst landskap, men samtidigt sjukt mäktigt. Kullar och dalar av grågula slätter, krokiga träd och betande kor och får. Har fått rida ut på Snowy och det är helt fantastiskt! :)   Mina uppgifter här handlar mest om barn, hus och hästar. Barnen är som sagt aningen vilda, men väldigt snälla och mysiga.
 
Den första veckan var rätt händelserik. Jag kom med ett välbehövt regn, som blev ett rejält oväder. Jag, Jules och barnen var ute i stallet och hade tänkt hinna rida innan regnet - men det lyckades vi inte med.. Plötsligt slog blixten ner, troligtvis i stalltaket, men på sin väg ner går den genom Charlie och ut genom telefonen han hade i fickan! Sjukt läskigt. Han mådde ok men hade ont där telefonen varit, så det blev ett sjukhusbesök. Mot slutet av dan tyckte han dock att detta var det bästa som hänt honom! Haha Dagen efter var det strömavbrott nästan hela dagen, vilket egentligen var ganska mysigt! Barnen har påsklov nu i ca 2 veckor och familjen har fått mycket besök och den här helgen var vi och "campade" tillsammans med ca 30 barn och ca 15- 20 vuxna. Vi bodde på en renoverad gammal gård där jag tror farmare förr samlades för att jobba. Alla var trevliga och så, men jag hamnade ju som lite mitt emellan. De vuxna pratade typ bara om deras barn, farmen eller andra personer jag inte har en aning om vilka det är.. Vi hade tagit med hästarna iaf och jag fick en härlig ridtur en av dagarna - fick se en wombat! och igår då jag red här hemma igen så fick jag se min första kängru! :D  
 
Jag bor på ett loft ovanför en gammal lada på deras gård. Jag trivs bra, men inte lika bra som förra stället kanske.. men som sagt tar det ju ett tag innan man kommer in i allt och alla besök och campingturen var lite jobbiga eftersom jag inte fattade vad de pratade om. Jag är rätt isolerad här också, mitt ute i ingenstans.. haha. Och ( trodde aldrig jag skulle säga det men ) internetet funkar bara inne hos dem, så inte lika lätt att få till skype osv. Men, det bra är de härliga barnen, landskapet och ridturerna! :) Är glad att jag kommit hit och får uppleva livet på en farm i Australien!    
 
Hoppas ni hade en bra påsk och att ni åt massa gott åt mej :) Saknar er, ha det bäst! kram
 
The three sisters, Blue mountains
 
 
 
 
 
Vågor i stenen! Såklart vi surfade ;)
 
Leura cascades
 
Ett till vattenfall
 
 
Och ett till!
 
 
 
 
tacos! :)
 
Whale beach
 
Sibby, Phoebe och Charlie
 
 
 
 
 
 
Beggan beggan
 
Räddade en sköldpadda som låg på rygg, har dock aldrig sett att de har så lång hals??
 
 
 
 
 

Blue mountains och Be...