2 Läs mer >>
Hej! Nu var det ett tag sen sist och mycket har hunnit hända! Har också haft sjukt mycket problem med att ladda upp bilder, men sen jag lämnade byron har jag knappt haft tid för att skriva nått heller. Men nu så!
 
 
Sista veckan hos Candy m.f. var riktigt bra och det var svårt att lämna! Sjukt glad för att jag fick komma och bo hos dem! Har lärt mej massor :) saknar dem allihop!
 
Fina Duke! (Orkar inte joxa och vända..)
 
Fick lära mej och testa join up en dag! Har drömt om det hur länge som helst, så det var helt fantrastiskt. Här visar Candy på Cardy. Man får hästen att springa runt en i en rund inhägnad, helt lös, tills man ser att den verkligen börjar lyssn och koncentrera sig på en. Då stannar man upp och vänder sig halvt bort. Förhoppningsvis kommer då hästen fram till en, och då är man joinade. Då kan man gå och hästen följer efter, som att man är osynligt bunden till den. Helt magisk känsla!
 
Sam och Benji.
 
Jag och Duke! <3
 
Lyckades inte till 100% första gången, hade behövt hålla på mycket längre då, men han förljde efter mej! :) testade en dag senare och då gick det bättre. Kunde gå ut i hela ridbanan och springa med honom travande efter, göra snäva svängar, stanna, gå över bommar osv, helt utan att hålla i honom. Magiskt!
 
En gammal bild från första gången jag red här, på Johnny! :)
 
Hade en riktigt bra födelsedag! Hästar , strand, restaurang och till och med presenter! Kände mej riktigt bortkämd!:) 
 
Birthday-beach :D
 
sista dagen åkte vi och badade i ett vattenfall!
 
 
 
 
Sen tog jag nattbussen ner till sydney och så var det dags för surfcamp!! Hade bokat 3 dagar, men redan andra dagen kände jag att jag ville stanna och som tur var fick jag det! Det är sjukt kul att surfa, och galet jobbigt. Tog oss knappt upp ur sängarna den tredje dagen... hade blåmärken överallt, avbrutna stortånaglar, sår på fötterna och skavsår av våtdräkten överallt.. Haha. Men det var så värt det! Det var både lättare och svårare än jag trott. Att ställ sig upp i de brutna vågorna var inte så svårt, ställde mej upp på första försöket! Men att ta sej vidare från det var svårare! Tex att försöka ta de större, obrutna vågorna, längst ut. Om man nu ens tog sej ut! Oftast vart mannbarea dränkt, torktummlad och spolad tillbaka.. Haha. Och väl ute var det inte så lätt heller. Gjorde sjukt många "nosedives", då brädan dyker rätt ner och man själv kastas iväg - dränks, torktummlas.. Osv. Men tog några härliga vågor och gled ända in till stranden! Men att ta det vidare från de - att vara lycklig att man lyckas stå upp, till att kunna hantera brädan, till det är det lång väg kvar!
 
Tyvärr tog de nästan bara bilder då man fick hjälp, vilket inte ser så tufft ut! Menmen :)
 
Sista dagen var vi lite utkl,ädda. Här är den grupp jag var i! :)
 
Mys i solnedgången på stranden! Här har vi svenska gänget! :D 
 
 
 
 
 
 
 
Ska man fara på surfcamp i australien så ska man på det här! -surfcamp australia. Bra ställe, bra mat, bra surfinstruktörer, bra helt enkelt! :D var rikigt tråkigt att åka därifrån, även om jag tror kroppen var glad! 
 
Been there done that!
 
 
Hans från danmark, Johanna, Emma och Malin från sverige. :)
 
Nu blir det några fler dagar i Sydney, en trip till blue mountains och sen ska jag till nästa familj på fredag! :)
 
Hoppas allt är bäst med er hemma! Kramar <3
 
 
 
 

sista veckan, sydney,...

0 Läs mer >>
 
 
Hejhopp!
 
Här är allt fortsatt bra och ju längre in i mars vi kommer - desto bättre väder. Mer sol, mindre regn och svalare nätter, mornar och kvällar = mer ridning! Har ridigt nästan varje dag senaste veckorna och både jag och Duke har gjort stora framsteg :) Duke känns faktiskt som en helt normal häst nu, fortfarande lite stel, men annars riktigt bra.
Känns rikigt kul! Och jag känner också att jag gjort framsteg - insåg häromdan att det var nästan 7 år sedan jag red regelbundet! (Jag har nån stans föreställt mej att det handlade om typ 3 år eller nått..). Också 7 år sedan ridlärare, vilket gör att man glömmer en del bra saker och lär sej en del dåliga saker.. Haha. Tur att Candy är väldigt pedagogisk! :)  Vi har också gjort lite NH, alltså Natural horsemanship. Det är ett särskilt sätt att hantera hästar på, då man försöker att prata med hästen på deras språk, och på så sätt få dem att respektera än som sin ledare, istället för att tvinga.  En stor del handlar om att med små rörelser kunna flytta hästen, eftersom det är så de till stor del får respekt från varann. Vi jobbade både från marken och från hästryggen, kul! En del repitition av det jag redan kunde och en del nytt. Kul! :)
 
En dag tog Candys gubbe med mej ut på segeltur i sin lilla segelbåt. Vi hade dock typ noll vind, så gled snarare baklänges med tidvatten åt ena hållet och fortare än vinden åt andra hållet.. Men härligt att vara ute på vattnet!
 
Annars har det inte hänt så mycket särskilt. Skulle egentligen dyka idag men det blev inställt pga dåligt väder. Blir förhoppningsvis på onsdag istället! 
 
Vad jag har hört verkar våren vara påväg hemma! Härligt :) ha det bra! Kram <3
 
På promenad med Molly och Coco :)
 
Sjuukt fint här alltså!
 
 
 
 
 
Macadamia-nötter!
 
 
 
Fin strand i Brunswick heads. Den ligger en bit in i en älv, så lugnt vatten för en gångs skull :) 
 
Ut mot havet
 
En annan tea tree -lake :)
 
 
Segla!! :D
 
Minty och Charlie i kvällssolen :)
 
 
 
Kommer sakna det här!
 
 
 

16 mars 2015

1 Läs mer >>
 Hej igen! Här har verkligen vardagen kommit igång. Tänk det är redan mars! Har nu varit här i 4 veckor :) Jag trivs fortsatt bra. Det är så härligt att gå ut till hästarna varje morgon och vakna till medan man ger dem frukost :)  Bra start på en ny dag helt enkelt! Särskilt bra eftersom det är på morgonen, precis då jag vaknat som jag saknar Oskar mest. Då är det bra att få komma ut till mina vänner i hagen :)
 
Efter några dagars regn har jag nu kunnat början rida och jobba med Duke igen :) kul! Och Candy fortätter att ta med med runt i närområdet, efter regnet kom några riktigt varma dagar så då blev det mycket strand! :) Kommer faktiskt bli riktigt tufft att lämna det här stället om 3 veckor!
 
Här kommer lite foton från senaste tiden:
 
Ganska snart efter senaste inlägget passerade 2 cykloner över norra Australien, vilket gjorden att vi fick en massa regn i några dagar. Då fanns det inte så mycket att göra mer än att hålla sig inne och se film :) Här står Charlie och Minty och gömmer sej från vind och regn :)
 
Fin kväll i Byron :)
 
 
 
 
Efter några dagar var solen och hettan tillbaka. Här är en strand en bit söder om Byron.
 
 
Helt ok ställe att bo på!
 
Sol och bad på min lediga dag :D
 
 
 
 
En morgon låg den här "lilla" pytonormen ute på verandan och smälte sin frukost. Fin! :)
 
En dag då det var allt för varmt för att jobba åkte vi ner till stranden på andra sidan fyren. Vid sidan av stranden fnnns den här lilla sjön. Den kallas Tea tree lake, eftersom den ligger mitt bland massa tea tree -träd. Detta gör vattnet brunt men nyttigt och antiinflammatoriskt! Det var sjuukt varmt i vattnet, som att bada badkar typ, haha.
 
Lycklig, glad och förvånad då jag mitt i hästarnas midda får en bukett blommor "med mitt namn på?!" Tack till världens finaste Oskar! <3
 
Hade bra där hemma! Kram :)
 
 

3 mars 2015