Similan islands

tjoho!
 
Efter nagra lata dagar i khao lak - vi gjorde inget annat an att svettas pa stranden, bada och fundera pa vart vi skulle ata nasta gang + at massa god mat :) firade ocksa oskar som fyllde 25 ar med en lyxig trerattersmiddag for hela 120 sek, haha, namnam :) 
 
Sa var det dags att aka ut till Similan islands, en av varldens 10 basta dykplatser. Det har var en tur vi redan bokat innan vi akte fran sverige, en tredagars dyktur med Seadragon Divecenter, som vi blivit tipsade om av Nikes dykinstruktor. Vi akte ivag tidigt pa morgonen, kl 7, och efter ca 3 -4 timmars batfard var vi ute vid Koh Bon, en o norr om similan, dar vi gjorde de tva forsta dyken. Det forsta dyket var ett djupdyk, som vi var tvugna att gora for att fa dyka ute pa similan, vi fick plugga lite innan och dok sen ner till 30 m. Gick bara bra, inte sa farligt som man kan tro :) nastan alla dyk vi gjorde gick vi sa djupt. Det var jattefint och mycket lattare an i Norge, haha. Efter det forsatte vi till similan, dar vi gjorde ett nattdyk! Vilket inte heller var lika laskigt som vi trodde, sag stora krabbor och viftade fram mareld med handerna, jattehaftigt!
 
Sen forsatte det med 2 dagar till, 4 + 2 dyk innan det bar av hemmat. Vi fick se massor av fisk och koraller i olika farger, former och storlekar. Vi sag sting rays, muranor, lionfish, great barracuda, tuna, banded seansake (giftigaste ormen i varlden.. men valdigt "snall"), nakensniglar, flundror, scorpionfish, coola minirakor, nemos, en reef shark och en skoldpadda!! men det coolaste var en vakst som tog en promenad, sag verkligern heeelt sjukt ut, som pa ffilm (typ som en ent) det fick en att verkligen forsta att koraller delvis ar djur :D sa vi var valdigt nojda! tyvarr var det mycket doda koraller pa vissa stallen, nike minns det som mer levande da hon var dar, sa det ar lite trakigt. Beror sakert pa att det ar sa oerhort turistat.. Det var ganska tufft ocksa - att dyka 4 dyk pa en dag! plus att man ocksa besokte strander och oar, tur att vi fick helt underbart god mat!! mmmm :) 
 
Det var en sjukt harlig tur helt enkelt, och inte sa dyr egentligen. Bara att vara ombord pa en bat och aka runt bland massa fina oar, ar ju helt underbart! trots det var det skont att komma hem. (hem som i ett hotellrum vi aldrig bott i haha) Men nu har vi checkat ut igen och ska satta oss pa en buss upp mot bangkok i eftermiddag, kommer fram 4 imorgon bitti och ska da fortsatta mot koh chang. Far hoppas att det gar bra!
 
 
 
 
 
 
Supertaggad.. haha
 
 
 
 
 
sa har sov vi :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
MS Nanguan
 
 
 
lite bilder fran da vi snorklade, kunde ju inte ta da vi dok :P
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Line Kleftås:

skriven

Ååååå,kor misunnelig æ e😃. Ser helt fantastisk ut.

Svar: :)
nikeoskar

2 Johanna:

skriven

Ser verkligen härligt ut!! Vilken fin båt, bättre sovplatser i denna tror jag? :-)Känner igen mig på vissa platser och längtar tillbaka... Lycklig resa!Har ni tänkt er söder om Koh chang? Fick tips om en ö mer söderut, typ utanför Kambodja men Thailändsk. Skulle vara "paradiset". Kram!

Svar: vet inte vilken o du menar riktigt, kan det vara en som hor till koh chang? vi kanske ska en bit ner till nagon o iaf! kram
nikeoskar

3 Gina:

skriven

Åååh ser underbart ut! :D

Svar: :)
nikeoskar

4 Eva:

skriven

Ser helt underbart ut och ni är så fina och modiga. Det där med världens giftigast orm ville jag helst inte läsa ..... (puh) Låter som en perfekt 25-årsdag - hipp hipp hurra igen. Låt oss nu hoppas att det bara är att slinka igenom Bankok. Vi blir otroligt sugna att åka till Thailand, kram

Svar: gick bara bra med bangkok! var dar i hela 1 timme! ;P kram
nikeoskar

5 Line Fredriksen:

skriven

Virkelig så e ingen i Lille Frøbel misunnelig 😉😉😉Her har vi -10,vind(sola e heldigvis her men ho varmer ikke så mye da)😉såeee....misunnelig??neiiida!!! Men supert å se dæ igjen Nike☺️Håpa du har det toppers med alt og alle og kjæresten da😃😘

Svar: tack sa mycket! hoppas allt ar bra med er! :)
nikeoskar

6 Carina:

skriven

Vad roligt att höra om er trevliga resa! Sjalv har jag precis kommit hem fran min underbara resa. God tur på den fortsatta trippen också. Skall bli jatteintressant att följa er!

Svar: hoppas att du haft det bra i australien! :)
nikeoskar

7 Bea:

skriven

Jättefina bilder, ni verkar ha det fantastiskt! :-)

Svar: jeppjepp :)
nikeoskar

Kommentera här: