2 Läs mer >>
Hej där hemma i kylan! Nu har ännu en vecka gått och här börjar livet rulla på, i allt snabbare tempo. De första dagarna kändes som veckor, första veckan som en månad.. Men nu går tiden i ganska normalt tempo. Och eftersom jag också trivs är det därför extra bra att vi bestämt att jag får stanna längre än en månad. Jag blir här ca 3 veckor in i mars :) Det känns bra! Mer tid att få lära känna hästarna, rida, mysa med hundarna, upptäcka Byron och allt omkring och förhoppningsvis också få lära mej lite Natural horsemanship! Det sistnämnda har tyvärr inte hunnits med än.. Candy har rätt mycket att göra mest hela tiden och många platser att åka till för intervjuer mm. Detta betyder att jag ofta får vara kvar själv här på gården och fixa, vilket jag tycker är rätt skönt, men ibland kan det bli lite ensamt och tråkigt. Jag har ju bara ca 4  - 5 timmar jobb per dag, så blir en del slötid. Men jag har ju alltid nån att gosa med så det funkar! Ofta får jag också följa med Candy och hänga några timmar på det ställe hon ska till. Och det är ju kul :) Verkligen ett bra sätt att få se närområdet! :) 
 
Jag har också börjat med ett litet projekt här - att försöka fixa till Duke. Han har stora problem med hovarna, typ grov stålröta. Det är ok nu, men kräver att man kratsar och sprayar hovarna varje dag, gärna flera gånger- hovarna fylls ju med fuktig lera så fort han går ut i hagen igen, och det är inte bra. Den tidigare ägaren tog inte hand om det alls, vilket gjorde att han hade gigantiska sprickor i strålen(det mjuka i hoven). Han har också ont i ryggen -vilket säker beror på ont i hovarna, men också för att han är svag och saknar muskler. För några dagar sen var en kiropraktor här och jobbade med honom. Ganska coolt att se - han lyfte bland annat upp Dukes bakben upp ovanför sin axel! (Nu var han inte den längsta man jag sett men ändå!) Duke var så himla duktig och stod helt still, trots att vi stod mitt i hagen och jag höll honom med ett slakt grimskaft :) Det jag gör är alltså att fixa med hovarna och sen rider jag honom ca 20 min och travarbetar han lite varje dag för att bygga upp hans muskler. Kul!
 
Har haft riktigt fint väder senaste veckan! Men nu regnar det sjuuukt mycket igen, och ska göra det i några dagar..
 
Well well.. Här kommer lite bilder från senste dagarna! De tar konstigt nog fett lång tid att ladda upp, värre än i asien..!! Trots att bilderna är på min platta och internet ändå är bra?? Skumt.. 
 
 
 
 
En härlig dag på stranden blev det på min lediga dag! Jag tog en lång promenad efter den oändliga stranden. 
 
 
Fina stenar :)
 
 
Då jag gått ca en timme var det nästan helt tomt på stranden, och jag passade på att göra lite yoga. Shit, det finns typ inget mer underbart, och energiboostande än yoga på stranden, med utsikt över havet. Livsnjutning ja!
 
 
 
 
En fin liten park i Bangalow, en liten by en bit från där jag bor. Fick följa med dit då Candy skulle göra en intervju. :)
 
En eftermiddag fick jag tillbringa nere i Byron
 
Från ett torn på en klippa i änden av stranden (åt det icke oändliga hållet). Här kunde man titta på alla surfare som låg och väntade på den perfekta vågen.. ;)
 
 
 
Avslutade eftermiddan med en god öl. Dock är det tydligen är alkoholförbud hela stranden, med böter på 700 spänn.. Men det var det värt! (eftersom jag obviously inte blev upptäckt.. Hehe)
 
Idag fick jag hänga med till ett ställe som kallas the Crystal palace. Ett ställe där de säljer ädelstenar och har en sjukt fin park med statyer från buddism/hinduism, en regnskogsstig mm. Här är en fredsstupa!
 
"The blessing Buddha"
 
Och till sist en labyrint! :)
 
 
 Hade bäst, puss!! <3

18 feb 2015

4 Läs mer >>
Hejsan!  
 
Ja nu har det gått drygt en vecka sen jag lämnade sverige, och jag har snart varit en vecka i mitt nya hem. Som sagt så volontärarbetar jag nu för en kvinna - Candida. Jag hjälper henne med hästarna och hundarna och med lite andra enklare sysslor. Mot det får jag mat och får bo hos henne och hennes dotter :)  
 
De två första dagarna var som väntat lite konstiga. Innan jag lixom förstått alla rutiner - både ang arbetet men också det sociala. Är ju ganska speciellt att helt plötsligt flytta in hos en annan människa! Men nu känns det hur bra som helst! :) Hon är jättesnäll och duktig på att förklara och lära ut :) Jobbet är ganska chill, särskilt nu eftersom vädret är som det är - antingen är det sjuuuukt varmt, eller så blåser det sjuuukt mycket, eller så regnar det sjuuukt mycket! Haha. Det jag brukar få göra under dagarna är att mata hästarna, ta av/ ta på täcken, kratsa ur hovarna från lera och se till så att de har vatten. Candida har 7 jättegosiga hästar, och de går ute hela dygnet. Jag brukar också få gå ut med hennes 2 galna hundar - oftast springer de iväg på egna äventyr, och man kommer hem själv igen, haha. På grund av det tokiga vädret har det inte blivit så mycket ridning, men har fått rida 2 gånger :) kuuuul!  
 
Gården ligger helt otroligt fint, typ 20 min från Byron, mitt i en macadamia-odling och bland gröna kullar och små sjöar. Sjukt vackert!  
 
Igår hade jag ledigt och åkte då in till Byron bay. . Byron är en liten och väldigt mysig stad med hippies, surfare och turister ;) Jag tog chansen att få steka lite på stranden då det dagen till ära var sjuuuukt varmt och soligt ( bränd ja..) och badade bland massvis av surfare i alla åldrar. Byron är känd för sin fyr som står på den östligaste udden i hela Australien. Det finns en sjukt fin gångstig runt hela udden. Å så vackert det var! Jag fick dessutom se en koala! :):)  
 
Ganska sjukt att tänka sig att jag är här nu, hit jag velat så galet länge, och att jag också får göra det jag vill - jobba på en gård med hästar. Living the dream lixom.  Å så läskigt det var att åka, men så glad jag är att jag gjorde det! Skräckblandad förtjusning när det är som bäst helt enkelt. Detta kommer verkligen bli en upplevelse och ett äventyr - på många plan. Inte bara positivt, saknaden finns ju alltid där och såklart kommer det nog tillfällen då man kanske helst varit två.. Men jag tror och vet att jag också kommer lära mej så sjukt mycket, om hästar, australien, och om mej själv. Och förhoppningsvis blir det flest positiva stunder! :)  
 
Hoppas allt är bra med er där hemma! Nu kommer massa bilder på mina nya vänner och omgivningar! puss å kram :) 
 
Här är gården!
 
På promenad med hundarna
 
Här har vi Coco :)
 
Och Molly, lilla nervösa, supergosiga Molly, som gör allt för att man ska ta på henne. Just nu ligger hon och gosar med mej :)
 
Och här har vi Tiny :)
 
Här kommer Cardy! Benjy och Romy är i bakgrunden
 
Johnny och Duke - de två jag fått rida än så länge :)
 
Charlie
 
Jag och Duke på uteritt :)
 
Stranden i Byron bay
 
Fyren
 
 
 
 
 
Stranden på andrea sidn udden
 
Söt!! <3
 
 

Byron bay - första ve...

4 Läs mer >>
Ja då var det dags att flytta ner i ryggsäcken igen! Och den här gången för ett äventyr då jag ska åka helt själv. Jag ska till Australien för att volontärarbeta på olika gårdar med hästar, och resa runt lite också såklart. Jag har ju alltid velat åka till Australien, ända sen jag var liten och sprang runt med min favorithatt - som mamma å pappa köpt då de var i Australien. Under gymnasiet bestämde jag mej för att jag ville åka själv, och att jag ville jobba med hästrar. Och nu är det alltså dags! Mitt första stopp blir i Byron Bay, där jag ska jobba hos en kvinna på hennes gård och med hennes hästar. Jobbet fick jag via workaway.info, en sajt där man kan hitta volontärarbete i hela världen. Sjukt spännande!!  
 
Jag tänker blogga om den här resan av samma anledningar som under asienresan. Det är ett enkelt sätt att hålla kontakten med många samtidigt, men framförallt är det mest för min egen skull - det är sjukt kul att ha kvar efteråt! :)  Jag kan lugnt säga att den här resan nog är bland det läskigaste och jobbigaste jag gjort.. Så jag får hoppas att det är värt det! haha. Det känns väldigt skönt att äntligen var påväg iaf. De sista månderna innan levde jag mest i nån form av förnekelse.. Jag var nervös för hela grejen att åka själv, och hur det ska bli hos familjerna där jag ska jobba..Att resa själv blir en stor utmaning för mej, jag har ju rest mycket men aldrig helt själv. Och efter 3 och ett halvt år med Oskar så är jag inte så van vid att vara själv över huvud taget, haha. Men det är ju alltid värst att vänta på något jobbigt, nu när jag är påväg så rullar ju allt på, och man får ta en sak i taget :)  
 
Att det är läskigt att resa iväg själv är en del, den andra är saknaden.. Men samtidigt som som det är fruktansvärt jobbigt att åka ifrån den man älskar, dom man älskar.. (Att gå ifrån Oskar genom säkerhetskontrollen på arlanda var inte det lättaste..) så är det ju samtidigt en otrolig lycka att ha någon - som man saknar så mycket. <3 Och med dagens teknik är det ju inte så värst svårt att hålla kontakten :)
 
 Det är viktigt att följa sina drömmar och det är viktigt för mej att känna att jag kan klara av att göra något helt på egen hand, även om det känns fett jobbig. Och jag vet ju innerst inne att att det här är något jag vill göra, så nu är det bara att tagga å köra på!! wooopwooop :)
 
 ----------  
 
Nu är jag faktiskt framme down under, i Australien, Brisbane. :) Flygresan hit är kanske inte det roligaste jag gjort i mitt liv - typ 33 timmar var av 12 timmar vänta i Dubai, men allt har gått bra. Några (rätt många) missade timmars sömn, men inga förseningar och väskan kom som den skulle! Ingen klagde heller på att jag glömt att skriva mina mellannamn på biljetten - så vad mer kan man begära? :) Jag har också lyckats hitta till mitt hotell, så sitter nu i min säng, och är trött men nöjd.
 
 Dagens plan är att ta en sväng ut på gatorna och försöka fixa ett telefonkort och att ta reda på om toaletten spolar åt andra hållet (alltså motsols, visst?) Sen blir det nog en tidig kväll, innan morgondagens färd till Byron bay.   Puss å kram :) 
 
Trött, men 9 av 12 timmar gjorda och solen är uppe! :)
 
 
 
 
 


 

En ny början - mot Au...