1 Läs mer >>
Hejhej!  
 
Just nu befinner jag mej i Airlie beach efter att ha åkt buss från Hervey bay under natten. Vi var bara ett dygn i hervey bay, för att dela upp resan lite. Där blev det en skön dag på stranden :) Här i Airlie är det seglingsturen till Whitsunday som står på schemat - imorgon! 
 
Dagarna innan var vi lite längre ner på Rainbow beach, och så förstås, på Fraser Island. Ön bör dock kallas vid sitt ursprungliga namn K'Gari, som betyder paradiset. Det är världens största sandö, och på den växer världens äldsta regnskog i sand. Dessutom finns massor av världsunika sötvattenssjöar på ön. Så en ganska häftig ö helt enkelt!   Vi blev indelade i grupper på 8 pers och fick varsin fyrhjulsdrivna bil, sen var det bara att ta färjan ut och köra! Vi var ute i tre dagar och två nätter och fick se massa häftiga platser! Vi hade en riktigt härlig grupp och en riktigt passionerad guide som försökte sprida fina budskap om miljö, fred, kärlek, lycka mm. Inspirerande! Tyvärr hade vi lite otur med vädret, men det kunde värre. Vi hade väldigt blandat med både regn och sol, men det som var jobbigast var vinden och kylan! Det var faktiskt riktigt kallt vissa stunder, vilket gjorde att man inte kunde njuta lika mycket som man skulle velat då man badade i paradissjöarna m.m. Men framförallt hade vi 3 riktigt bra dagar! Bilderna får berätta mer..  
 
Resten av dagarna har varit lata dagar på stranden och ett besök till the Great sandy national park - som nog är en av de vackraste platserna jag sett här. Stora sanddyner som ligger på toppen av en hög kulle/litet berg och har utsikt innåt landet och utåt havet. Som en fjälltopp, fast sand. Vi gick upp för att se solnedgången och det var så häftigt att vi bestämde oss för att ställa klockan på kvart i 6 och också se soluppgången. Fick verkligen ett lyckorus och vi sprang runt som om vi var asfulla.. Bästa fyllan är på lycka ;)
 
 Bilderna är blandat från min och Emmas kamera :)
 
Ha det bäst! kram
 
På färjan påväg ut..
Astaggad! :D
 
Vår grymma grupp :) 
 
Vårt eget boyband..;)
 
 
 
Lake McKenzie, sjukt vacker sötvattenssjö
 
Blubb blubb
 
 
 
'The Champagne pools" med regn på intåg. Enda stället på ön där man kan bada i "havet" eftersom det finns både hajar och mycket starka undervattensströmmar.
 
 
 
 
Uppe på udden Indian head. 
 
Vraket Makeno
 
 
 
Yeey!
 
 
Glada tjejer i Eli creek
 
K'gari är också kännt för sina många och farliga dingos. Vi blev varnade att aldig gå själva och överallt satt varningsskyltar..
 
Min tur att köra! Lite nervöst men det gick bra :)
 
 
Häftiga sandyner vid Lake Wabby
 
Sand möter vatten möter regnskog
 
 
 
Hela gänget :) 
 
 
Och så bilderna från the great sandy national park:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Soluppgång nästa dag <3
 
 

Rainbow beach, K'Gari...

4 Läs mer >>
Hej igen!  
 
Efter att ha sovigt en natt i Brisbane och mött upp med Emma och Johanna begav vi oss några timmar upp längs kusten till Noosa. Vi hade hört mycket bra om Noosa, så hade bestämt att göra ett lite längre stopp där, på 6 nätter. Det var ett mycket bra beslut! Noosa var riktigt najs och det fanns tillräckligt med saker att göra för att hålla oss sysselsatta -men vi hade tillräckligt med tid för att ta det chill också :) Vi bodde bara några minuter från Sunshine beach och därifrån var det ej långt till Noosa national park. En superfin nationalpark med olika leder att gå. En dag gick vi längs kusten - superfint verkligen! och en dag gick vi genom skogen, vilket var riktigt fint också, med massa coola träd pch växter. På andra sidan nationalparken låg Noosas centrum och Mainbeach. Såklart blev det del sol och bad! Äntligen! Känns underbart att vara tillbaka vid havet :) Jag hyrde surfbräda en dag och gav mej ut i vågorna igen. Det var rikigt kul! :D Sista dagen var vi på Eumundi market - en rätt stor marknad med allt möjligt kul :) Mys helt enkelt!  
 
Nu är vi i Rainbow beach, och imorgon blir det Fraser island! sjukt taggad :)   puss å kram<3
 
 
 
 
 
 
Sunshine beach
 
 
 
 
Längs havet i nationalparken
 
 
Delfiner!
 
 
Hittade en liten strand mellan klipporna
 
 
 
 
 
Branta klippor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lycklig surfare :) :)
 
Mer..
 
..eller mindre stabilt ;p
 
 
 
Man har ju inte backpackat i australien förrän man delat på en dunk goon.. ;)
 
Skål!
 
 
Gick upp tidigt en morgon för att se soluppgången :)
 

Noosa

4 Läs mer >>
Hej!  Nu är jag påväg från 2 veckor i Australiens outback. Haha, jag som tyckte att jag var off på förra stället!! Här var jag off på riktigt, eller ja, självklart kan man ju vara mer off, haha. Jag hade ju faktiskt internet.. men sjukt segt och på min hosts dator som hon inte kändes så glad att låna ut till mej.. och det fanns ingen mobiltäckning. Det var rätt jobbigt faktiskt, mest för att jag var så oförberedd på det. Jag är så van att kunna ha nån form av kontakt med Oskar nästan varje dag, här gick det dagar innan jag kunde få iväg ett meddelande och säga att jag var ok, och ytterligare dagar innan jag fick veta att han var ok! Och boende och bussar skulle bokas, banken skulle pratas med och utbildningen jag sökt ville ha svar på frågor.. Ja, jag är rätt beroende av internet! haha.  
 
Mina hosts var Bree och Michael, ett par i 60 års åldern som lever på en gård utanför den lilla byn Yuleba, drygt 6 timmar innåt landet. De har kor och får och typ 20? hästar och över 20 hundar, höns, 3 katter och en kamel! . Mycket djur alltså! Dessutom har jag sett kängrus nästan varje dag :) Hästarna går mest fritt för sig själva, så därför har jag inte koll på hur många de är. Men ett gäng ston och två hingstar ska iaf ha mat och täcken så de har jag fått lära känna lite bättre! Hundarna är också uppdelade i två, jobbhundar och sällskapshundar. Jobbhundarna sitter fastkedjade utanför små skydd hela dagarna och får komma ut och springa på kvällen, och såklart hänga med på jobb. Sen har de tre sällskapshundar som får komma in i huset och ligga i soffan :)  
 
Detta känns verkligen som det Australien jag föreställde mej innan jag åkte. Torr, sandig mark med torrt högt gräs och vackra solnedgångar. Och hästar såklart. Verkligen cowboyfeeling! Michael går inte långt utan sin cowboyhatt.. Jag har verkligen fått uppleva det jag såg framför mej och helst av allt ville - men inte riktigt trodde jag skulle få uppleva här. My australian dream coming true!  
 
Jobbet har varit en blandning mellan att städa ( ja jag börjar bli lite less på att städa andra folks hem.. haha), trädgårdsarbete, mata djur och hjälpa Michael på farmen. Jag har fått hjälpa till att fixa stängsel och fått valla in kor i nya hagar - både från hästrygg och fyrhjuling. Det har verkligen varit intressant och spännande! En dag var vi ute och red och vallad kor i 4 timmar! Det kändes i rumpan, haha. En dag hjälpte vi dessutom ett par att köra några hästar till ett ställe där de ska börja en lång resa -de ska flytta kor hela vägen ner till NSW, drova alltså! (precis som i filmen Australia! <3) Det kommer ta ca 9 månader. Tycker det är häftigt att det fortfarande görs! Att man låter dem gå istället för att stuva upp dem på lastbilar - nog för att det nog är det vanligaste.  
 
Förra helgen var vi på Campdrafting. Vi tog med 3 hästar i en lastbil och en liten husvagn och slog läger på en camping med 100tals andra. Vi satte upp en liten hage för hästarna utanför och så bodde vi i två nätter. Det var alltså fullt med lastbilar, husvagnar, hästar och människor. Och alla, alltså ALLA, var klädda i cowboyhatt, instoppad skjorta, jeans och boots. Inga undantag - förutom jag, haha. Sen var det tävling från 6 på morgonen och tills det att solen gick ned. Campdrafing går ut på att först separera en ko från de andra och sen få den att tillsammans med en själv och hästen springa en bana. Det var rätt häftigt att se hur bra kontroll ryttaren hade på både häst och ko.  
 
Det är westernridning som gäller här -något som jag aldrig testat tidigare. Men det är ju därför jag reser, för att få testa på nya grejer. Det som skiljer sej mest från det jag är van vid är att man rider mycket mera fritt. Ingen ständig kontakt med skänklar och händer - och hästarna är så mycket känsligare! Genom att säga "woaoh" kunde jag få hästen att tvärstanna från galopp - nästan så att jag flög ur sadeln! och då jag red Pepsi, en av stona Michael tävlar med, kunde jag styra bara genom ett titta dit jag ville. Så det var riktigt häftigt och kul att testa på!
 
 Är intressant väder här förresten, på dagarna är det varmt, typ 25 - 30 grader, men på natten blir det riktigt kallt, har varit minusgrader och frost till och med! Riktigt kallt på campdraften då jag sov ute i lastbilen! Det är nästan alltid klarblå himmel. Har varit en dag med lite moln och de har endast regnat 2x5 millimeter detta året - vilket inte är bra :/ får hålla tummarna för att de får lite mer snart!  
 
Men jag hade rätt tråkigt också under de 2 veckorna, vanligtvis brukar de ha minst 2 som är här, eftersom det blir lite ensamt och långtråkigt. Jag var själv ända tills dagen innan jag skulle åka - då kom en ny tjej och det var riktigt trevligt. Det fanns lixom inte så mycket att göra, då allt "jobb" var klart, - jag tror jag har sett mer tv de här två veckorna än vad jag gör på ett år! Så två veckor här var lagom!  
 
Är sjukt glad ändå över att jag valt att resa på det här sättet - glad för att jag hittade workaway-sidan! :) Det har verkligen gett så mycket att få uppleva Australien på det här sättet, och inte bara från turiststråken. Jag har lärt mej massor om hästar - på tre olika sätt. Det är nice, för då kan jag ju helt enkelt ta åt mej av det jag tyckte var bra med varje :) Jag har lärt mej massor om människor, om trädgårdsarbete, om australien, och om mej själv. Men ja det har varit en utmaning, det är rätt intensivt på något vis. Det är ju alltid lite speciellt att komma och bo hos någon såhär. Särskilt när jag kanske inte är den mest pratsamma och socialaste typen - jag är ju ganska tyst och blyg med nya människor. Egenskaper som jag inte varit så nöjd med.. men på det första stället, hos Candy, så fick jag uppskattning för att jag var av den tystare sorten - dottern klagade på alla som aldrig kunde va tysta och bara frågade och frågade och frågade.. haha. Jag har också blivit bättre på att ibland tänka ett steg längre under den här resan - att istället föratt må dåligt över att jag är blyg, kan jag vara stolt över att jag trotsat det, och utmanat mej själv så att jag kan vara här och göra det jag vill göra. För det är väl det som är det viktigaste, att göra det man vill göra. :)  
 
Och sen var det ju jobb varje dag / 6 dagar i veckan! Jag är sjukt nöjd och glad över allt jag fått uppleva men det känns skönt att jag är klar med den biten av resan och nu bara ha semester kvar :) Är sjukt taggad på att resa upp längs östkusten med karlstadborna och sen åka in till Alice springs och the red centre :) :) har massa (förhoppningsvis) grymma turer framför mej! Har förresten - för de som inte vet - bokat resan hem! ( för drygt 2 veckor sen..) Den 29 juni lämnar jag Australien och möter upp med Oskar i Venedig! <3 Hem till Sverige kommer jag den 7 juli. Känns helt perfekt. Ska erkänna att jag har en del hemlängtan.. men är också, som sagt, sjukt taggad på det jag ska göra nu sista tiden. Blir hur bra som helst tror jag! :D  
 
oj, detta blev ett långt inlägg.. men kändes som att del 1 av resan är slut så behövde väl babbla ur mej lite! utvärdering, jao. nu ska jag lägga upp lite bilder från outbacken! puss å kram och hoppas sommaren är påväg! <3 
 
 
 
 
Kängurus! 
 
En av Brees sällskapshundar - Benky
 
Och här är Buster :)
 
 
 
Fina Rhapsody! Det var hon jag red mest, förutom då jag fick testrida Pepsi. Hon var supermysig att rida <3
 
 
 
 
 
Michael och Pepsi på campdraft!
 
Snäva svängar!
 
De "fria" hästarna
 
Och kamelen! 
 
hungrig katt!
 
Här ute bodde alla jobbhundar 
 
 
Jag vid rabatten jag fixat :p
 
 
Michael och sin ständiga följeslagare Jay :)
 
Michael och nya tjejen på min sista ridtur!
 
:)
 
Jobbhundarna ute och springer av sej :)
 
Kommer sakna denna fina tjejen! <3
 
 

Yuleba

6 Läs mer >>
Hej!
 
Nu är jag på resande fot igen då jag skriver. Sitter på bussen ut till Yuleba, där jag ska spendera kommande 2 veckor. Yuleba ligger ca 6 timmar från Brisbane, innåt landet. Mer vet jag inte :) Jag har haft en bra vecka, skönt att vara lite på egen hand :) Dock kanske lite väl mycket resande.. Men så är det ju då man reser och det är ju tur att jag är jag - jag gillar långa bussfärder mer än jag ogillar dem :) Men 18 timmar Sydney till Brisbane var kanske lite väl långt.. Men jag trivs med att bara sitta och lyssna på musik och se ut. Den här bussfärden har verkligen varit vacker. Oändliga landskap i olika färger och nyanser, kor, hästar, kängru, och massa kaktusar - det har jag inte sett innan. :) och solnedgång on top of all.
 
Jag var 3 dagar i Sydney, varav en med mycket fint väder och två med regn. Åkte till berömda Bondai beach, tog en miljon kort på operan och bron (igen), gick över bron, bokade de flesta av de turer jag ska göra och lyckades bli av med min mobil - antagligen snodd. Ikom loppet av typ 3 minuter, precis innan jag skulle gå på bussen. Suck. Men shit happens.
 
I Brisbane mötte jag upp med Emma och Johanna som jag träffade på surfcampen och vi bestämde oss att resa upp östkusten tillsammans :) Tog det mest lugnt i Brisbane, dagen jag kom var jag rätt slut och det regnade HUR MKT SOM HELST. Nästa dag var det fint och vi tog en tur ner längs älven, finns ett mycket fint område där med sandstrand och bad! Vi gick igenom Botanic garden och jag köpte en ny mobil - en sjukt cool, megahäftig, asball mobil! - för hela 39 $ :D kunde dessutom fixa så att jag har kvar samma nummer :)
 
 
Hoppas att ni haft en bra Valborg! Kram och puss <3
 
Bondai
 
Var inte så många som badade - blåste rätt kallt. Men fint var det!
 
Fanns en fin kustpromenad som fortsatte förbi flera andra stränder.
 
 
 
 
 
 
Och en kyrkogård
 
Tillbaka i sydney
 
 
 
Royal botanic garden
 
 
 
 
 
Fint skepp i Darling harbour
 
Harbour bridge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den har SNAKE!!!
 
South bank, Brisbane
 
Fakestrand mitt i stan :)
 
Sausage tree i botanic garden
 
Där såg vi också otroligt många fina ödlor! De var överallt! :)
 
 
 

Sydney & Brisbane