Rainbow beach, K'Gari island

Hejhej!  
 
Just nu befinner jag mej i Airlie beach efter att ha åkt buss från Hervey bay under natten. Vi var bara ett dygn i hervey bay, för att dela upp resan lite. Där blev det en skön dag på stranden :) Här i Airlie är det seglingsturen till Whitsunday som står på schemat - imorgon! 
 
Dagarna innan var vi lite längre ner på Rainbow beach, och så förstås, på Fraser Island. Ön bör dock kallas vid sitt ursprungliga namn K'Gari, som betyder paradiset. Det är världens största sandö, och på den växer världens äldsta regnskog i sand. Dessutom finns massor av världsunika sötvattenssjöar på ön. Så en ganska häftig ö helt enkelt!   Vi blev indelade i grupper på 8 pers och fick varsin fyrhjulsdrivna bil, sen var det bara att ta färjan ut och köra! Vi var ute i tre dagar och två nätter och fick se massa häftiga platser! Vi hade en riktigt härlig grupp och en riktigt passionerad guide som försökte sprida fina budskap om miljö, fred, kärlek, lycka mm. Inspirerande! Tyvärr hade vi lite otur med vädret, men det kunde värre. Vi hade väldigt blandat med både regn och sol, men det som var jobbigast var vinden och kylan! Det var faktiskt riktigt kallt vissa stunder, vilket gjorde att man inte kunde njuta lika mycket som man skulle velat då man badade i paradissjöarna m.m. Men framförallt hade vi 3 riktigt bra dagar! Bilderna får berätta mer..  
 
Resten av dagarna har varit lata dagar på stranden och ett besök till the Great sandy national park - som nog är en av de vackraste platserna jag sett här. Stora sanddyner som ligger på toppen av en hög kulle/litet berg och har utsikt innåt landet och utåt havet. Som en fjälltopp, fast sand. Vi gick upp för att se solnedgången och det var så häftigt att vi bestämde oss för att ställa klockan på kvart i 6 och också se soluppgången. Fick verkligen ett lyckorus och vi sprang runt som om vi var asfulla.. Bästa fyllan är på lycka ;)
 
 Bilderna är blandat från min och Emmas kamera :)
 
Ha det bäst! kram
 
På färjan påväg ut..
Astaggad! :D
 
Vår grymma grupp :) 
 
Vårt eget boyband..;)
 
 
 
Lake McKenzie, sjukt vacker sötvattenssjö
 
Blubb blubb
 
 
 
'The Champagne pools" med regn på intåg. Enda stället på ön där man kan bada i "havet" eftersom det finns både hajar och mycket starka undervattensströmmar.
 
 
 
 
Uppe på udden Indian head. 
 
Vraket Makeno
 
 
 
Yeey!
 
 
Glada tjejer i Eli creek
 
K'gari är också kännt för sina många och farliga dingos. Vi blev varnade att aldig gå själva och överallt satt varningsskyltar..
 
Min tur att köra! Lite nervöst men det gick bra :)
 
 
Häftiga sandyner vid Lake Wabby
 
Sand möter vatten möter regnskog
 
 
 
Hela gänget :) 
 
 
Och så bilderna från the great sandy national park:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Soluppgång nästa dag <3
 
 

Kommentarer:

1 Johanna:

skriven

WowWowWow vad härligt det ser ut!! Och så himla roligt ni verkar ha, ni ser t. o.m fulla ut :-) Love it! Kramkramkram.... <3

Svar: <3
nikeoskar

Kommentera här: