Malapascua

 
Hello!
 
Efter Bantayan island akte vi alltsa vidare till Malapascua, en litenliten paradiso. Den ar mer kand an Bantayan, den har hade vi faktiskt last om innan och planerat att aka till! Dock var vi lite radda att det skulle kannas for turistigt for oss, men det var inga problem! Langs huvudstranden lag ratt manga hotell och turistrestauranger, men in mot byn och de andra delarna av on var det genuina kvar. Ganska fa turister ocksa - sakert beroende pa Yolanda. De flesta ar ocksa har for att dyka, sa stranderna ligger for det mesta ororda.. Det kandes helt lagom for oss iaf! Vi hittade en sjukt nice bungalow i slutet pa stranden. Den var helt nybyggd efter orkanen, sa luktade lite lim och malarfarg och vissa saker fattades. Men det spelade inte sa stor roll nar den lag direkt pa stranden, hade en stor uteplats och de basta pannkakorna i den inkluderade frukosten! Dessutom billigast av alla! :)
 
Men vi var sjalvklart ocksa dar for att dyka, med mal att fixa vart advanced! Det Malapascua ar kant for ar Threshersharks. Varje morgon kommer de till samma stalle for att fa tanderna tvattade av smafiskar. Sjalvklart skulle vi ner for att se dem! 
 
Klockan 5 gav vi oss av med baten mot soluppgangen for att sen dyka ner till 30 m, dar vi la oss vid ett stup for att vanta... och sa kom hajarna, hajarna, hajarna...! De var sjukt vackra verkligen! De har en stjartfena som ar lika lang som kroppen och som vajar som en flagga efter dem da de simmar.. superhaftigt! De var ca 3-4 m med svansen och sag jattesnalla ut! Inte alls elaka och hemska ut. (ville bara gosa med dem!!) Sikten var inte den basta, 5-7 meter, men de kom ratt nara sa vi var nojda! (kolla filmen som oskar lagt upp pa fb!)
 
Efter det gjorde vi tre dyk till. Navigation och foto blev vara dyk for att avsluta kursen och sa gjorde vi ett fundive till. Tva av dem gjorde vi ute vid on Gato,dar vi fick simma igenom en tunnel som gick under on. I oppningen sag vi en reefshark, vilket var kul! Sen sag vi nagra andra speciella saker, men det var egentligen ganska dott. Fa levande koraller och fa fiskar. Beror delvis pa Yolanda men ocksa pa att de ar valdigt utfiskat har i Filippinerna. (Har hort att de anvander bomber for att fiska.. vilket ar forbjudet, men vissa gor det iaf..)
 
Tyvarr blev vi lite besvikna pa dykfirman.. det tog valdigt lang tid att fa saker gjort och ingen tog riktigt ansvar for oss och vara sertificat. Vi dok med tre olika dykledare och en fjarde fixade vart cert.. Och saklart blev det fel. Men far hoppas att det loser sig..
 
Iaf tog det lite for mycket tid, och oroande.. sa trots att vi var dar i en vecka fick vi fa dagar att bara slappa pa stranden. Men den sista dagen slappte vi allt annat och tog en harlig tur runt on. Harligt! Hade garna stannat kvar en extra dag, for mer pannkaka, strander och bad.. men pengarna var pavag att ta slut (fanns ingen ATM dar ute) och skulle vi hinna gora ngt innan vi flyger till Palawan sa var det dags att aka. Fortsattning foljer...
 
hade bast sa lange!! :)
 
 
Dags att dyka igen! :D
 
pavag ut :)
 
 
 
 
 
 
 
Fin kvall pa huvudstranden
 
 
 
 
 
 
mkt forstort efter Yolanda.. :(
 
Har bodde vi!!
 
 
 
Pavag ut till hajarna!
 
 
Lite bilder fran vart fotodyk! Har har vi en nakensnigel :)
 
 
 
och en till!
 
 
 
 
 
 
 
 
En reef shark som gomde sig under en klippa
 
 
 
Lionfish!
 
 
Och en favorit! Vet dock inte namnet.. men ar slakting till sjohasten :) sooot!
 
 
 
 
 
 
 
Och den kanske fulaste fisken.. Frogfish. (men vissa kan se lite battre ut)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Promenad runt on :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade lite nemos nar vi snorklade :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Men vilka bilder och så en liten Nemo :-) <3 - synd att ni inte riktigt fick det ni ville men helt fantastiskt !

2 Bea:

skriven

Asså hur kan ni ha varit där!?! Jag kan inte fatta det! :-O

Svar: haha, ja det ar svart at forsta.. :)
nikeoskar

3 Gina:

skriven

Ååh sjukt fint!! Låter superhärligt! Inte alls avis heheh ;)

Kommentera här: