Cebu, Dumaguete och Apo island

Hej!
 
Vi hade lite svart att bestamma vart vi skulle aka och vad vi skulle gora mellan Malapascua och Palawan. Som sagt tar det langt tid att resa runt, och vi hade redan slutat bort att ta oss till Donsol for att simma med valhajar. Istallet funderade vi nu mest pa att aka till Apoisland dar vi fatt hora att det skulle finnas sjukt mycket skoldpaddor. Dock vad det nastan en lika lang resa dit..
 
Vi borjade iaf med att ta oss de 5 timmarna ner till Cebu, en riktigt stor stad, ca 5 miljoner. Vi som bara varit i smabyar hittills fick lite av en chock.. Och da vi hittade en buss som gick direkt till Dumaguete - dit man aker for att komma ut till apo, sa hoppade vi pa den. (vi hade trott att vi skulle behova byta massa). Det tog ca 6 timmar, varav en timme pa farja. Och da vi kom fram sadar 11 pa kvallen sa visade det sig att alla hotell och guesthouse var fulla.. vi korde runt  i over en timme och letade innan vi tillslut fick en sang att sova i.
 
Var det vart det? JA!
 
Vi akte ut en heldag for att snorkla runt Apoisland. Valde att snorkla ist for att dyka for att spara lite pengar, men ocksa for att de som sett skoldpaddorna snorklat. Och det var ett bra val! De som dok sag inte en enda skoldpadda och vi sag.. kanske 15-20 st! De var verkligen overallt! Speciellt dar det var grunt, for dar at de av sjograset pa botten. De haftiga var att de inte heller var radda for en. Vi kunde komma riktigt, riktigt nara utan att de brydde sig. De bara fortsatte med sitt, att ata, simma upp till ytan for att ta luft, eller bara simma. :) De ar verkligen otroligt vackra! Skalet med ett helt fantastiskt monster, hudvecken runt halsen och benen, huvudet med de klara, inteligenta ogonen, och bara hur de tar sig fram i vattnet. Lycka. (Kan jag fa ta hem en mamma??)

Dessutom var det riktigt mycket koraller! En av de stallen med mest levande koraller faktiskt :) Sa vi var verkligen nojda (och branda) och tyckte att det helt klart var vart den langa bussresan. Dumaguete var ocksa en riktigt nice stad, sadar lagom stor och mysig. Men tyvarr var vi tvunga att aka tillbaka till cebu redan dagen efter snorkelturen.. Var kamera hade slutat fungera under snorkligen...

Forst borjade den bara bete sig konstigt och sen dog den och gick inte att fa liv i alls. No no no.. Vi kollade saklart om den tagit in vatten i batteriluckan, men det var helt torrt, sa vad hade hant? Som tur var fanns bilderna kvar, men vad skulle vi gora utan en kamera resten av resan?!

Vi akte tillbaka till cebu och lamnade in den over natten pa ett service center, men vi hade lite hopp.. De hade sagt att de skulle ta 2 till 3 dagar att fixa den, om de behovdes nya  delar, och vi hade ju bara en dag. Men tro det eller ej, da vi kom tillbaka tidigare idag sa fungerade den! :D JIPPIE. Tydligen hade det kommit in vatten via on/off knappen, men de hade kunnat fixa det :) men vi kommer inte kunna ha den mer i vatten.. men vi har en kamera iaf!

Idag har vi shoppat loss pa ett av cebus stora malls. Dags att borja fylla upp vara halvfyllda backpacks ;) Och imorgon flyger vi over till Palawan, tjoho!

Nu kommer massa bilder pa de fina skoldpaddorna! <3
 
 
 
 
 
finafinafina!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Apo island
 
 
Gomiddag med liveband :)
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Johanna:

skriven

Ja, ja, jaaaaaaaaaaaaaa! Ta med en hem!! De är ju så otroligt söta <3<3. Ååååh, jag vill åxå va´ där. Helt underbara bilder, men blir såå sjuuk..... :-)

2 Helena:

skriven

Sååå fina kort ni tagit! Underbart!

Svar: tack! :)
nikeoskar

3 Eva:

skriven

Åhhh det är något magiskt med de där djuren. Vilka färger och så roligt att få se så många. Synd på kameran......den borde ju hålla.....man kan kanske köpa ngt fodral till den och så kanske den går att laga sen, kramar !

Svar: ja, synd med kameran.. och ett fodral ar nastan lika dyrt som en ny kamera, sa vi far nog klara oss tills vi kommer hem. :)
nikeoskar

4 Bea:

skriven

Sjukt ballt.....!!! Haha redan fylla väskorna?

Svar: maste ju borja sa att vi hinner innan vi ska hem.. ;)
nikeoskar

Kommentera här: