Nong khiaw

 
hej igen! Nu kommer en liten rapport fran dagarna i Nong khaiw. 
 
Vi kom dit den 18de, efter ca 40 min langs floden. Nong khiaw ar lite storre an Muang ngoi neua, och har finns bade turism, men ocksa mycket "riktig by". De flesta turister som kommer hit ar antingen pavag upp eller ner langs floden, men stannar ofta nagra dagar. Det finns en del att gora, men framforallt ar det valdigt vackert just vid den biten av floden!
 
Pa Nikes fodelsedag hyrde vi varsin tube, badring och akte en svang ner for floden. Harligt! Pa kvallen gick vi pa en uppvisning dar barn fran byn visade upp sang och dans i fina kostymer. Uppvisningen holls av en organisation som arbetar i laos for att fylla i halen som finns i den vanliga skolan. De fungerar ungefar som ett fritids, dit barnen kan ga efter skolan, eller om skolan ar stangd. Dar kan de pyssla, lasa, plugga och leka mm. Har kan man lasa mer om vad de gor! www.communitylearninginternational.org/. De annordnar bokbatar som aker ut till mindre byar for att dela ut bocker och gor ocksa massa annat bra! Nike fick kopa sej sin fodelsedagspresent har, ett armband och ett halsband som barnen tillverkat av papper! :) Vi skankte ocksa lite pengar.
 
Sen bestallde vi in alldeles for mycket mat (en sak som vi trodde var en dipp, var en soppa, plus att ris ingick i alla ratter...) men det var kanske lika bra eftersom allt inte blev jattelyckat. Vi fick ra fisk, och lyckades inte fa personalen att forsta vad felet var.. men vi at aif resans kanske godaste varrullar! :) Sa det blev bra anda! 
 
En annan dag besokte vi Tham pha thok -grottorna, som lag ca 3 km utanfor byn. I de grottorna bodde en del av ledning i Phathet lao under Vietnamkriget for att undvika bomberna fran USA. Den forsta grottan var ratt stor och lag ca 30 m over marken. Lite svart att tanka sig att man levt dar inne, samtidigt kandes det inte som den varsta av grottor att bo i..
 
Den andra grottan var mer spannande! Sarskilt eftersom vi glomt ficklama och endast kunde lysa upp morkret med kamerans autofocus - som bara lyste nagra sekunder at gangen. Har hade de haft sin bank! Grottan, eller grottgangen snarare, var precis sa bred att man kunde ga dar, och den gick djupare och djupare in i berget... Haftigt att bara forsvinna in i berget, men lite laskigt ocksa!
 
Pa vagen hem hittade vi Laos basta restaurang! Namlin restaurant :) Den lag en bit utanfor, sa vilken tur att vi var hungriga da vi var pavag tillbaka! De hade den helt klart godaste maten vi atit i laos, och var ocksa den billigaste! Den skottes av ett jattetrevligt par, som lagade maten tillsammans. Man kunde se in nar de lagade maten och se bade da och senare pa tallriken att de verkligen anstrangde sej for varje ratt de serverade :) Slutade med att vi at resten av vara maltider dar, och vi overvagde faktiskt att stanna en till dag...
 
Sista dagen akte vi pa en tur. Forst akte vi en bit upp for floden till en liten by och sen vandrade vi till ett vattenfall dar vi fick bada. Superharligt! At en toppenluch innan vi vandrade tillbaka for att kajaka nedfor floden igen. Riktigt kul faktiskt! Sarskilt da det strommade till som bast, ett annat par valte 2 ganger och vi var valdigt nara! haha :) 
 
 
Hoppas allt ar bra hemma, och hjalp oss garna att sponsra Big brother mouse! :) kramkram
 
 
 
 
 
 
Vackert stalle!
 
 
 
 
 
yeaah!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
forestallning!
 
 
 
Forsta grottan
 
 
och den andra.. valdigt trangt!!
 
 
 
 
 
:)
 
 
varldens sotaste hundvalpar!! <3
 
 
 
 
 
vattenfallet :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Johanna:

skriven

Fina bilder! Din födelsedag, Nike, verkar ha varit skön med att flyta med strömmen på en badring :-) Härligt! Om vi vill sponsra böcker till barnen... Var sätter vi in pengarna?? Ange ett konto så kommer pengarna! Ha de' bra!!! <3 <3

Svar: ville bara inte skriva ut kontot pa bloggen :) sa darfor jag skrev att ni skulle mejla mej! men tack for pengarna!!
nikeoskar

2 Eva:

skriven

Hej ! Fina bilder på er och grottor och vattenfall. Det gillar vi :-) - kan jag skicka pengar något av era konton ? Kramar å grattis igen

Svar: tack for pengarna!
nikeoskar

Kommentera här: