Muang ngoi neua

Hej igen! Nu ar vi framme i Luang prabang, men som sagt har vi en del att beratta om sen innan!
 
Muang ngoi neua ar en lite by som ligger langs floden Nam ou, ca 3 timmar med bat nedstroms fran Muang khua.  Och enda sattet att ta sej dit ar faktiskt via floden! Byn ar helt utan vagar! Det ar en mycket liten by, men som faktiskt blivigt valdigt turistig! Det mesta som fanns dar var bungalows och restauranger, men det var valdigt chilll och mysig stamning. Dessutom ar det valdigt vackert, byn ar helt omringad av hoga berg.
 
Har tillbringade vi mycket tid i hangmattorna utanfor var bungalow, men det var inte darfor vi kommit dit. Utanfor byn ligger nagra andra byar, dit man pa egen hand kan ga och halsa pa och ocksa stanna over natten pa deras enkla men sjukt billiga guesthouses - ca 8 kr! Vi gick till en by som heter Huay sen. Dar mottes vi av en mycket trevlig man mr. Khampan och hans son som tillsammans drev guesthouset. 
 
Byn var valdigt enkel, men mer civiliserad an de vi besokt under trekkingen. De kandes ocksa mer vana vid turister, saklart. Barnen kom fram till oss och fick prova var kamera :) Forsta dagen fick vi folja med sonen, som hette nagot som liknade Huen, pa en fisketur! Vi tog med oss en kniv, en tandare, chilli och en liten bambukorg. Huen hade med sig en hemmagjord harpun, som med hjalp av gummiband skot fram tre vassa metallpinnar, och ett cyklop. Nere vid floden dok han i och snart kom han upp med en liten fisk! Snart hade vi nagra stycken i korgen och da var det dags for grillning! Gott :) och valdigt rolig upplevelse!
 
Resten av tiden chillade vi i hangmattorna pa restaurangen och pratade med andra som var pa besok. De flesta skulle dock tillbaka for att sova i Muang ngoi. Men ett par fran frankrike skulle ocksa sova over!
 
Nasta morgon vaknade vi av att de slaktade en gris. Mr. Khampans dotter hade fott en son! Och nu skulle det bli fest!! Skolan holl stangt och alla i byn hjalptes at att ordna till en riktig festmaltid. Vi hade tankt ga vidare pa morgonen, men bestamde oss for att stanna da de ville att vi skulle vara med. Det holls en baacicermoni for den nyblivna mamman och pappan och deras son, da vi fick knyta band runt deras armar. Sen blev det saklart en hel del laolao.. :) Och sen lunch tillsammans med hela byn, och alla som kommit fran byarna omkring. Det var jattetrevligt att vara med och fira! 
 
Festen skulle paga hela dagen och natten, men efter lunchen gick vi tillbaka mot Muang ngoi. Nasta dag skulle vi vidare nedstroms mot Nong khiaw. Och hur det var dar berattar vi om senare! 
 
 
kramar!
 
 
Nedstroms pa Nam ou.
 
Muang ngoi neua!
 
:)
 
 
 
 
Badande vattenbufflar :)
 
 
 
 
fiske lao-style :)
 
 
 
namnam :)
 
Hela byn lagar mat! Eller alla kvinnor lagar mat medans mannen sitter och spelar poker..
 
festlunch :)
 
sista morgonen i vantan pa baten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Johanna:

skriven

Ser jätte fint ut! Bra timing att komma på födelsefest!!! Jag blir verkligen sugen på Laos... Hinner ni med trädkojorna? <3<3

Svar: japp, det ar bokat och klart! :)
nikeoskar

2 Eva:

skriven

Ja vad ska man säga - ser såklart fantastiskt ut - lugnt och behagligt och att få möta befolkningen på detta sätt är väl en upplevelse ! Kramar

Svar: kram!
nikeoskar

3 Ulf:

skriven

Alltid lika intressant att höra av er, vilken resa! Kramar!

Svar: kramkram!
nikeoskar

Kommentera här: