hjalp oss stotta Big brother mouse!

Hej!
 
Har i laos finns faktiskt massor av bra saker man kan gora for att stotta de som har det lite samre. Just Big brother mouse hade vi faktiskt last om innan vi kom till Luang prabang, men har ocksa besokt det pa plats har. De ar ett icke-vinstdrivet, Laos-agt foretag som jobbar for att alla barn ska fa tillgang till bocker. I Laos ar det fa barn, sarskilt i byarna langt ute pa landsbygden, som nagonsing haft eller ens sett en bok, annat an de bocker de haft i skolan. Dessutom ar det inte heller alla som gar i skolan, och inte heller fungerar alla skolor som de ska. (ar lararen trott sa kan skolan halla stang tex. ) Bbm tror att det betyder mycket for barn, och ungdomar att ha tillgang till bocker, bade for larandets skull, men ocksa bara for att det ar kul att lasa. Och sjalvklart ar det ju det!! 
 
For oss som alltid haft tillgang till bocker, oavsett om vi alskar att lasa eller om vi mest gor det for att vi ar tvugna, ar det svart att forsta ett liv helt utan mojligheten att lasa, att vanda blad och forsvinna in i ett aventyr.. Och nog har vi alla alskat bocker nagon gang, kanske sarskilt da vi var barn och blev lasta for av vara foraldrar?
 
Bbm, skriver och publicerar egna bocker, eftersom det aldrig funnits sarskilt manga bocker i Laos. De skiver bocker for barn i alla aldrar, bade berattelser och bocker som ocksa har saker att lara ut. Bockerna ar skrivna sa att de ska vara roligt att lasa och for att ge barn lust att lasa mer!
 
Man kan hjalpa till pa olika satt:
 
For 1 - 3,5 dollar sponsrar man en bok.
 
for 350 dollar aker de ut till en by och har ett "book party". Under 3 timmar bokpratar de, laser ur bockerna, leker, har en bildlektion mm. Sen far alla barn valja varsin bok och skolan far 250 bocker, 50 st per klass.
 
for 70 dollar sponsrar man en femtedels book party, och 50 bocker till en klass.
 
Om man sponsrar nagon av de tva sista kommer man sen fa veta hur det gick pa book partyt och fa bilder darifran. Man kan aven fa delta i ett.
 
 
 
Vi tankte hora om ni ville hjalpa oss att samla in lite pengar till det har projektet! Sen ser vi helt enkelt hur langt vi kommer. Kanske blir det massa nya bocker till massa glada barn, eller sa kan vi tom vara med och sponsra ett bookparty! 
 
Ga in och las sjalva pa www.bigbrothermouse.com och sen kan ni skicka ett mejl till [email protected]

Kommentarer:

1 Bea:

skriven

Grymt! Jag har skickat ett mail till dig! Min farbror Lars fyller år om en vecka så han ska få skänka några sådana böcker från mig i present! :)

Svar: bra bea!!
nikeoskar

2 Nike och Oskar :

skriven

hej! lite förtydligande: vi tänkte att det skulle vara kul att tillsammans försöka sponsra en del eller ett helt bookparty, därför får ni gärna mejla oss för att få vårt kontonr, så betalar vi sen in allt i en klumpsumma. så ser vi hur långt vi kommer tillsammans!

3 Ulf:

skriven

Då hoppas jag att det finns lite mer pengar på ert konto! :)

Svar: yes, tusentack!!
nikeoskar

Kommentera här: