Da Nang

 
 
 
Hej igen!
 
Som sagt akte vi vidare till Da Nang, nasta dag. Vi tog oss dit med den lokala bussen, vilket kanske inte var den snabbaste farden, gick i snitt 30 km/h, men vi skulle ju bara 3 mil. Da Nang ar Vietnams tredje storsta stad och ligger omringad av strander och har dessutom en flod som rinner ratt igenom. Haftiga broar och byggnader i centrum, men annars kanns staden ganska stor och trakig, sarskilt i det omrade dar vi bodde. Dar var det mest hotell overallt i olika storlekar, men sen mest tomma falt och byggarbestsplatser - for mer hotell. Men langs stranden fanns massvis med fiskrestauranger - men arligt talat borjar vi bli lite less pa fisk! Stranden, som egentligen ar samma som den i Hoi an, var jatteharlig, med klart vatten och fin sand. Men vi hade den nastan for oss sjalva! Men det ar lagsasong i Vietnam nu, iaf i de har delarna. Men Da nang ar nog inte heller den stad dit vi vasterlanningar kommer pa semester, tydligen ar det mest Kineser och Vietnameser.
 
Vi var knappt i staden alls, utan hyrde moppe 2 dagar. Forsta dagen akte vi ut pa en halvo som ligger utanfor staden, det var varkligen jattevackert! Hoga berg, och en slingrande vag langs havet. Vi var fran borjan ute efter en strand - men det slutade med att vi korde runt nastan hela dagen, for att sen avsluta med ett dopp pa en jattemysig strand. Under korningen hittade vi ett gigantiskt fikontrad, tog en picknick vid vagkanten med en grym utsikt och kollade in den enorma statyn som syns fran staden. 
 
Nasta dag var vi ocksa ute efter en strand, den har gangen en som vi last om i en artikel pa Vagabond, Lang co, som lag ca 3 mil bort. Pa vagen dit akte vi igenom en laaaang tunnel, som tur var slapp vi kora, utan fick istallet lasta upp mopederna pa ett flak for att sen ta buss igenom. Framme i staden och stranden upptackte vi att det blaste alldeles for mycket for att kunna sola och bada. Pa kartan sag vi att nasta strand lag skyddad bakom en udde och det var bara att kora vidare! Efter en omvag over ett berg - vilket bjod pa fin utsikt, en lang rakstracka pa en helt ode vag, och en mysig by kom vi fram till stranden. Den har var verkligen helt ode, (men man undrar ju hur det ser ut om nagra ar) med bara nagra lokala restauranger och nagon enstaka fiskare. Har fick vi oss antligen ett harligt dopp innan det var dags att satta sig pa mopparna igen. Vi skulle namligen kora Hai Van pass (Robert helt i extas eftersom Top gear kort har och konstaterat att det ar en av varldens finaste kustvagar). Det var verkligen fantastiskt vackert. Helt otroligt faktiskt. Far hoppas att bilderna lyckades fanga lite av det!
 
Och nu ar vi pa plats i Hanoi, efter 17 timmars tagresa.. Imorgon aker vi ut till Halong Bay, verkar bli regnigt men sakert jattehaftigt!
 
Hoppas allt ar bra hemma :) Stora kramar!
 
Dit ut ska vi!
 
 
Fikontradet
 
 
 
 
 
 
Varldens basta klattertrad! (forutom myrorna..)
 
 
 
Pa picknickstallet
 
Nojd!
 
 
 
 
 
 
 
Pa taket :)
 
 
Var egna strand :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt over Lang co, pavag upp mot passet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Oj så kul att få se alla härliga bilder ! Ni börjar bli väldigt bruna. Här är det fortfarande grå,grå grå - kramar i kubik !

2 Johanna:

skriven

Halong bay verkar ju helt underbart! Hoppas det blir en fin upplevelse och att ni får bättre väder, det är lite svårt att tänka sig att ni inte bara har kanonfint väder där ni är.... Hemma har vi typ haft 7 timmar sol sen slutet av januari så man är ju ganska less... Ha de' bra! Många kramar <3 <3

3 Bea:

skriven

ÅHNEJ! MYROR I FIKONTRÄDET! Har du återhämtad dig ännu Nike? <3

Svar: ja det var inte latt!! ;)
nikeoskar

Kommentera här: