Huay xai och the GIbbon experience!

Hej igen dar hemma!
 
Vi lamnade Luang prabang den 29 for att under 2 dagar transportera oss upp langs Mekongfloden till Huay xai. Det var en mycket vacker och avslappnande resa. Mycket bra standard pa baten, och haftigt att ha rest langs mekong! Den floden rinner ju igenom alla land vi besokt hittills! Vi stannade over natten i Pak beng, for att nasta dag aka sista strackan till Huay xai. 
 
Huay xai ligger precis pa gransen till Thailand, sa vi ar har av tva anledningar, ett att vi ska gora the Gibbon experience och tva att vi sen ska vidare till Thailand! Forsta dagen vandrade vi runt lite i staden, den har ett kort turiststrak, men utanfor det ar den en vanlig stad. Vi besokte ett fort fran fransmannen, som lag helt ode och tackt i spindelnat - men som hade fin utsikt! Efter det hittade vi till marknaden dar vi kopte en mango och en eftersokt stickyriceburk! :):)
 
Dagen efter det var det dags att aka ut i djungeln! The gibbonexperience ar ett aventyr dar man transporterar sig runt i djungeln med ziplines - helt enkelt vajrar som gar kors och tvars mellan hojderna. Strackorna varierar fran ca 50 m till 700 m och med hojder som vi gissar ar fran kanske 15 till 100 (200?) sjukt svart att bedomma, men hogt var det! Sen far man tillbringa natten i en tradkoja!! wiiiiie
 
Vi korde en bit for att ta oss till nationalparken vi skulle aka runt i. Det ar ocksa i den det finns en familj med gibbons! Darav namnet, men pa var tur skulle vi inte ha chans att se dem, utan det ar endast pa 3dagarsturen man har en chans. Och det lag lite utanfor var budget, detta ar en dyr upplevelse! Vi fick ga en bra bit, och mycket uppfor! (fran ca 600 moh till ca 870 moh) innan vi kom till den forsta vajern, sen var det bara att svinga sej ut! Lite laskigt, men av nagon anledning kande man sig anda trygg dar man hangde i sin sele, kanske for att det var sa otroligt vackert att titta ut over djungelvidderna att man inte hade tid att tanka pa annat. For snart var man framme vid den andra sidan igen.. 
 
Efter ca 8 - 9 ziplines var vi framme vid var tradkoja, den var helt otroligt mysig och lag hogst upp i ett gigantiskt trad. Fantastisk utsikt! Efter lite fika och vila fick vi aka en tur igen, (tjatade till oss att aka tva varv). Sen var det dags for middag i tradkojan som nagra kvinnor fran ett lager nagra minuter darifran kom med. Namnam :) Vi var ett harligt gang, i aldern 22 till 33 och hade riktigt trevligt. Lekte maffia over den varma ol vi fatt med oss pa morgonen.. haha xD
 
Nasta dag blev det mer ziplines pavag tillbaka. Verkligen en haftig upplevelse! Aven om sekunderna ar fa, da man svingar sej over tradtopparna, sa sitter vyerna kvar i minnet. 
 
Och nu ar vi i thailand igen! Helt sjukt att komma tillbaka till civilisationen igen, haha. Ar i Chiang rai och det raknas som en ganska liten stad - bara 200 tusen invanare.. Var lite svart att lamna Laos, det har varit ett helt underbart land, med oerhort trevliga och snalla manniskor! Vi har sett sa mycket fint och lart oss massor! Basta landet hittills, dit vill vi verkligen komma tillbaka, finns mycket mer att se! (ak dit, ak dit, ak dit!!)
 
Men nu blir det norra thailand i 15 dagar innan vi flyger vidare till Kuala Lumpur - dar vi ska traffa Gina och Louise!! :D - och sen vidare till annu okand plats.. Nu har vi ocksa snabbaste internetet pa lange, sa blir massa bilder och antligen i battre kvalite' igen :)
 
kramkram!
Langs Mekong
 
Tidig morgon i Pak beng
 
 
Into the jungle!!
 
wihooo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pa en zipline fick vi aka bada tva! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tradkojan!
 
 
helt ok utsikt fran toaletten ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och sa fick vi se Laos storsta trad! Dar det levde en sjukt massa getingar..
 
 
Ganget :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Vilket äventyr - lite svindel måste ni ju ha haft och trädkojan så mysig den ser ut ! Kramar

2 Bea:

skriven

Ballt men läskigt! Trodde först att ni svingade er i händerna och tänkte "shit hur ska de orka hålla i 700 meter?!?" XD

Svar: haha, ar du galen? ;)
nikeoskar

Kommentera här: