Chiang rai

Hej!
 
Nu har vi spenderat nagra dagar har i Chiang rai, och om ca 2 timmar bar det av till Chiang mai.( Forresten hade vi lite fel i forra inlagget.. det ar bara ca 70 000 som bor har.. vet inte vad vi fick 200 infran xD ) 
 
Chiang rai raknas iaf som lillebror till Chiang mai, som ar norra thailands stora turist och aktivitetscentrum. Vi valde att stanna har nagon dag for att se ett lite mer genuint thailand innan det bar av dit! Turiststraket har ar ganska litet och ratt trakigt. Ett gang supersattsade barer, men inte sa mycket mer. Men sen ar det ju lagsasong ocksa, sa mycket som ar stangt och ganksa dott. Men utanfor finns trevligare stallen. En harlig marknad, som pa kvallen forvandlas till en stor gatukoksoas, dar allt mojligt tillagas och saljs till hungriga thailandare. Kul att vandra igenom! Vi hamnade ocksa pa ett mycket mysigt cafe', med varldens mysigaste gamla gumma! Hon hade massvis med fina bakelser och gjorde varldens storsta shakes, som dessutom bara kostade en tredjedel av vad de annars gjorde. MYS!
 
Den andra dagen vandrade vi runt till lite olika tur/aktivitetskontor, for att se vad det fanns att gora. VI var lite sugna pa en homestay i en by, men det verkade svart.. Det som fanns var treks, liknande den vi gjort i Laos, men vi hade svart att tanka oss att det skulle bli lika bra. Vi var ocksa mer sugna pa att bara leva med en familj och folja deras vardag, an att vandra runt sa mycket. Men det verkade som sagt svart, och det narmaste vi kom var ett boende ute pa landet, 1 h fran chiang rai, som kallades homestay. Dar kunde man sen sjalv ga runt till byar omkring och ocksa till hotsprings och vattenfall, mm. Sa vi bestamde oss for att testa det!
 
Vi akte ut samma kvall i varldens askovader och kom fram till ett mysigt stalle med superfina bungalows. Vardfamiljen var hur snalla och gulliga som helst! En morgon fick vi ata frukost tillsammans med dem, thailandsk frukost, vilket at detsamma som det de ater till luch och middag. Sticky rice och nagra olika ratter. Bla fanns en mycket god och stark kottfarsrora, grona blad, fisksoppa och natt bambuliknande (som tydligen inte var bambu..). Det var roligt att fa testa pa! De hade ocksa varldens mysigste katter, en kvall trangde 2 stycken ihop sej i Nikes kna :) :).
 
Vi gick genom nagra byar, de tillhorde olika stammar, sasom Akha, Lisu, chinese, mm. De var valdigt moderna, inte som de i Laos direkt. Men overallt glada manniskor som vinkade at oss. Vi besokte ocksa en hotspring och ett vattenfall. Det var lite som att vara ute pa landet, (ibland kandes det nastan som sverige, eftersom det faktiskt var ganska svalt pa kvallen och morgonen ) och det var valdigt vackert och mycket gront - kanske tack vare att det faktiskt regnat nastan varje natt har. Sista kvallen da vi tog en ol tillsammans med australienaren som ocksa bodde dar ute, och en kanadensiska som bodde en bit darifran, brot ett riktigt ovader ut! Ganska maktigt att sitta mitt ute i djungeln...
 
 
 
 
 
 
Hett!
 
 
 
 
Vi fick ett eget rum att bada i, kanske lite trakigt men ratt nice. Bara att fylla pa!
 
 
Teplantage
 
 
 
 
Vattenfall :)
 
 
 
 
Hade bast! :)
 

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Förtjusande och inte illa med egen badtunna i sten :-) kramat

Svar: kramkram :)
nikeoskar

2 Bea:

skriven

Håller med Eva, hur kan det vara tråkigt att ha egen badtunna?

Svar: alltsa, kanske inte trakigt, men ar ju lite haftigare att sitta i en naturlig pool lixom :)
nikeoskar

Kommentera här: