Chiang mai

Hejhej!
 
Nu har vi spenderat ca en vecka har i Chiang mai. Och vad har vi gjort egentligen? Inte sa mycket och ganska mycket och mycket olika, haha. 
 
Vi har haft en del att fixa, reda ut vart vi ska aka efter Kuala lumpur, soka utbildning till hosten och forsoka fixa ett boende tills vi kommer hem. Lattare sagt en gjort (sarskilt da vi skriver in fel mailadress i bokningen och tappar bort den..), men efter nagra (lite for manga) timmar vid internet sa har vi fixat det mesta! Vi har bada sokt plugg, och bestamt att det blir i Umea. Oskar har sokt tekniskt basar och Nike har sokt en kurs, (men far se om det blir den eller jobb..). Vi har ocksa fatt en lagenhet! Sa den 1/7 flyttar vi in pa nydalahojd :D Skont att ha det fixat sa att vi slipper tanka mer pa det!
 
Sen har vi ocksa bokat biljett vidare fran Kuala lumpur.. till Filippinerna! Flyger dit den 20onde och sen till Borneo den 19 maj, och sen far vi se vart det bar av! Kanns spannande iaf :)
 
Som sagt ar Chiang mai aktiviteternas stad - men for oss blev det inte sa manga.. Vi har gjort en hel del och det som vi egentligen var sugna pa var att besoka en elefantpark, som behandlar elefanterna pa ett bra satt. Vi har undvikt elefantturer pga att elefanterna ofta har det ganska daligt, men mest for att de alla genomgar en en fruktansvard tortyr nar de ar sma, for att helt underkasta sej manniskan. Den har parken har hittat ett nytt satt att trana elefanter till att vara nara manniskor. Men den var saklart fullbokad... och dumma vi hade inte bokat i forvag!! :( menmen.. Vi tog iaf en matlagningskurs! Vilket var valdigt roligt :) Vi fick laga 4 olika ratter och gora en currypasta. Var instruktor var en superharlig tjej och duktig pa att lara ut. Vi besokte forst en marknad dar vi fick inhandla och lara oss om ingredienserna. Fick ocksa en liten receptbok att ta med hem, sa nu blir det mycket thaimat hemma! :)
 
Den har veckan har ocksa varit lite speciell for oss. Vi har kommit till den 100 dagen a resan (den 10/4), det maste firas! och vi har varit tillsammans 1000 dagar, (den 8/4, ja lite nordigt, men maste saklart ocksa firas!) och sa hade vi var manadsdag ocksa (den 13/4, 33man). Plus att vi har slapat runt pa en flaska vin liiiite for lange! (fraga robert.. haha) sa det var helt enkelt dags att lyxa till det lite och fira! Sa vi bokade ett lite finare hotell en bit utanfor chiang mai, (fortfarande innom var budget, man kommer ganska langt pa lite pengar). Det var ganska gammalt men frascht och nog lyxigt for oss! Vi fick ett rum med stor balkong pa vaning 6, med fin utsikt mot Thailands hogsta berg. Dagen tillbringade vi vid poolen, som var ganska liten men fin och vi fick ha den helt for oss sjalva! :) Vi hade det jattebra, skont att komma ivag lite fran allt man ska gora och upptacka osv.. lite semster i resan helt enkelt :)
 
En dag hyrde vi moppe och korde upp pa Doi suthep, Thailands hogsta berg. Gar att kora nastan till toppen! En harlig dagstur :) och redan blev vi beskjutna..
 
 
 
Men det var forst dagen efter, den 13onde, som det smallde pa riktigt! Dags for Songkran - det thailandska nyaret! Helt galet verkligen! I tre dagar ar det fullt krig i hela landet, vattenkrig! Vi inhandlade varsitt vapen och gav oss in i striden langs gatorna. Det var inte en latt strid.. redan efter nagra minuter var vi helt genomblota - men nog hade vi fatt in nagra traffar ocksa! Bara att fylla pa med mer vatten och fortsatta! Det var helt fullsmockat med folk, mest thailandare saklart, men ocksa en del turiste som vagat sej in i striden. Langs gatoran korde pickups dar ett gang satt med en stor tunna (oftast iskallt) vatten som de skot eller slangde pa folket med hinkar. Var ocksa olika scener som spelade partymusik (bla "what does the fox say?" haha) och det fanns skummaskiner mot slutet av dagen gick en lang parad genom staden. Verkligen haftigt att vara med om detta! Kul att vi var i Thailand just nu :) Natt sant har borde startas i Sverige ;) Kolla in filmerna pa Oskars fb.
 
 
Men man blev valdigt slut av en hel dag med vattenkrig. Det ska fortsatta i minst 2 dagar till, men idag har vi tagit det lugnt, eftersom vi ska med taget till Bangkok ikvall. Far se hur blota vi blir pavagen till taget och hur det gar nar Oskar har bokat hardseat... i 15 timmar... Och i Bangkok kommer det nog vara lika vilt! Vi tar med oss vara vapen for sakerhetsskull :) 
 
 
 
 
Ane visar hur man gor padthai
 
Varrullar!
 
 
 
 
Namnamnam
 
 
Vart hotell:)
 
 
Mys <3
 
 
 
 
 
Utsikt fran berget
 
 
 
 
 
 
 
Kriget ar igang
 
 
 
 
 
In i skummet!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Grattis grattis till alla jubileum och till lägenheten - det blir härligt att få ha er här. Kramar och hoppas det går bra med allt vattenkrigande och ta det lugnt i Bankok

Svar: tacktack :) ja det blir bra med ett ar i umea :)
nikeoskar

Kommentera här: