Bangkok och Kuala Lumpur

Hejhopp :)
 
Nu har vi besokt tva stora stader har i Sydost asien. Har lite lite tid men ska beratta lite snabbt om vara dagar har!
 
Vi anlande till Bangkok tidigt pa morgonen, lite mora efter 15 timmar pa tag med hardseat. Men det var inte sa farligt som man kan tro. Inte trabankar som pa tagen i vietnam utan ganska mjuka bankar. Dessutom fick vi en hel var sa man kunde precis kura ihop sej for lite somn :)
 
Forsta dagen spenderade vi med att forsoka upptacka bangkok. Vi hade egentligen inte en aning vart vi skulle, ville mest fa en kansla av bangkok med alla hoga hus osv. Vi akte runt med tunnelbanan och skytrainet, valdigt enkelt och frascht! Dessutom valdigt lite manniskor! Men det berodde nog mest pa festivalen.. Efter att sett bla the Victory monument, och en massa hoga hus upptackte vi vart alla holl hus. En station lag precis vid en av de gator dar det var vattenkrig. Tro det eller ej men det var galnare an i Chiang mai! Vi holl oss ovanfor kaoset, och det var en upplevelse bara i sej! Men vi kande oss lite trakiga, sa bestamde oss for att aka hem och hamta vara vapen.. Men nu hade det redan blivigt ratt sent, och istallet hamnade vi pa ett festivalomrade. Dar fanns en scen dar en man som verkade vara valdigt kand (politiskt?) pratade, vi forsokte fraga vem han var, men det enda vi forstod var att han pratade om korruption, men inte vem han var.. Sen var det ocksa lite andra framtradanden. Vi fattade inte mycket, men alltid kul att vara pa ett festivalomrade! Det fanns massvis med matstand runtomkring och da vi skulle ga och kopa upptackte vi att det var gratis! Bara att ta en tallrik och sen ga runt och ta det man ville ha. Vi fick ocksa kaffe och kakor, inte illa alltsa! :) Det enda vi var tvugna att gora vara att diska vara tallrikar. 
 
Nasta dag besokte vi den gamla delen av Bangkok. Vi startade med ett besok till Wat Pho dar den gyllene liggande buddhan finns. Lika gigantisk som Nike minns honom! Darefter visste vi inte helt vad vi skulle hitta pa. Som tur var traffade vi da en entusiastisk man som berattade om en tuktuktur genom bangkok som skulle ta oss runt till lite olika sevardheter. Den kostade bara 40 bath, alltsa inte ens 10 kr! Vi forstod att det skulle finnas en hake, men varfor inte? Forst fick vi halsa pa Lucky/happy Buddha och onska oss nagot. Darefter akte vi vidare till en juvelbutik, av den lyxigare sorten.. Vi fick en egen, uppkladd och artig snubbe som visade oss runt bland de glittrande adelstenarna. Vi kunde inte kant oss mer bortkomna.. Darefter foljde ett besok hos en skraddare - som blev skitsur pa oss da han forstod att vi inte skulle kopa ngt och en till juvelbutik innan vi atergick till tempelbesok. Tydligen fick var chauffor pengar till att kopa bensin om han tog oss till dessa butiker och vi var inte de enda som gatt pa den billiga tuktukturen! Men vi hade fatt oss en billig rundtur i Bangkok, sa vi var nojda iaf! Vi avslutade denna Bangkok vistelse med ett besok i Chinatown innan det var dags att atervanda hem och packa..
 
For nu flyger vi in i del 2 av var resa! Vi visste ju redan innan vi for att vi skulle gora rundturen fran thailand till thailand, men resterande var oklart. Men nu vet vi ju att det blir Kuala Lumpur, Filippinerna och Borneo, innan det blir oklart igen :)
 
I Kuala lumpur tillbringade vi 3 harliga dagar med Gina och Louise! Harligt med lite sallskap fran nagon man kanner igen! :D Vi akte upp i KL tower, 421 m, till ca 250 meters hojd och tittade ut over staden. Fint! Vi brande oss da vi snyltade pa Gina och Louises pool.. och sov i var fangelsecell till hotellrum.. Vi akte ut till Batu caves, en hinduisk helig grotta med massor av apor och forsokte besoka en kand moske', men tydligen var det nagot speciellt som hande den dagen sa vi fick inte ga in, sa istalled at vi supergoda pannkakor med jordnotter och majs (?) och lyssnade pa boneutropen. Kuala Lumpur ar en helt fantastisk stad med tanke pa alla kulturer som blandas dar. Malaysia ar ett muslimskt land, men i Kuala lumpur fanns verkligen allt! manniskor fran alla delar av varlden och ett inslag fran alla religioner. Det fanns moskeer, kyrkor och heliga hinduiska grottor. Maten var en harlig blandning av asiatiskt, seafood och indiskt/arabiskt. Men dyrare an vad vi ar vana vid! Och tydligen har de ingen egen ol, vilket gor att den som fanns kostade 4 ganger mer an i Thailand.. Verkligen en haftig och inspirerande mangkulturell stad! :) 
 
Och en rolig grej vi upptackte sahar en dag innan vi skulle aka till Filippinerna. Var utresa darifran (som vi maste ha for att fa komma in i landet) hade pa nagot satt blivit en inrikesresa i Filippinerna.. Lixom wtf?! Hahaha, hur lyckas man boka fel flygresa?? Men maste val varit sa att vi gick vidare i fel flik, (hade flera bokningar uppe) eller att den helt enkelt bytte pga det.. Men som tur var var det en resa som faktiskt passade bra in i det vi tankt, sa ingen skada skedd! Men lite panik for att hitta en ny! Forst verkade det bli Singapore, men sa hittade Oskar en billig till Kota Kinabul, sa det blir Borneo iaf! :) 
 
Nu har vi iaf tagit oss till Filippinerna! Som verkar vara ett harligt stalle, men det tar lang tid att transportera sej.. men mer om det en annan gang!
 
 
 
 
Victory monument
 
 
Kaos!!
 
 
Festival :)
 
 
Fina fotter :)
 
 
 
 
 
 
 
 
chinatown
 
 
 
Valkommen till Asien! <3
 
 
Utsikt fran KL-tower
 
 
Petronas tower
 
 
 
 
 
 
 
Vi har det kul! Pavag upp till Batu cave
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moske'n
 
 
 
poollyx!
 
 
fick inte in de sista bilderna.. sa uppdaterar inlagget da vi kan! Kramkram :)
 
 
 
 
 
Skal och tack for nagra harliga dagar! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Mäktigt och läckert :-) jag vill också lära mig att laga mat, kram

2 Bea:

skriven

Vad roligt att höra att ni har en ny plan! :-) haha alltid en hake med billiga turistattraktioner... :-P

3 Gina:

skriven

Hoppas ni har det gött i Fillippinerna!! Vi har kommit hem idag, saknar redan KL och er :) Förväntar mig allt ett besök av er i gbg i sommar hehe ;) kram!

Svar: Vi har det bara bra! Hoppas era sista dagar blev bra! Saklart vi kommer till gbg!! Kram :):)
nikeoskar

Kommentera här: